Dekoratores Baibas Prindules-Rences Ziemassvētki - 20
Foto: Privātais arhīvs
Ziemassvētku laiks dekoratores Baibas Prindules-Rences ģimenē sākas jau pirms 18. novembra, kad jau laicīgi tiek veidotas Ziemassvētku fotosesijas klientiem, bet tad seko adventes vainagu darināšana un rosīgais pasākumu laiks. "Ziemassvētki – tas ir savējo laiks," atzīst Baiba, kura svētku laikā darbus atliek malā un ļaujas kopā būšanai ar savējiem pie tēta rotātās Ziemassvētku eglītes un mammas klātā svētku galda. "Ja reiz tās ir brīvdienas, tad jāpavada mājās ar savējiem."

"Man nenormāli garšo Ziemassvētki. Es esmu ziemas garšu frīks, es varu karstvīnu, jebkāda veida kanēļa dzērienus, ābolu sulas ar kanēli dzert visu gadu vai piparkūkas ēst visu gadu," piebilst Baiba. "Vai kanēļmaizītes. Man garšo ziemas garšu buķete. Piparkūkas arī es varu ēst nenormāli ilgi pirms tam un pēc tam." Piparkūku laiku šogad Baiba sāka jau novembrī, un, kā pati atklāj, mašīnā uz sēdekļa viņai novembrī līdzi braukāja arī piparkūku paciņa. "Es vienmēr pati uzcepu piparkūkas un nevienam neļauju ēst," smaida Baiba. Tās viņa izcako ar kārdinošu glazūru, sudraba vai brūnām drumstaliņām. "Tur es varu saņemties kādām divām pannām, pārējam man nervi netur," neslēpj dekoratore.

Viņa arī atklāj, ka nav ziemas cilvēks, jo šajā laikā viņai allaž salst, bet visādi citādi Baibai garšo ziema, tas nekas, ka reizēm jāsakož zobi, lai dotos braucienā uz slēpošanas trasēm. Par spīti aukstajam laikam, Ziemassvētki viņas ģimenē ir vieni no mīļākajiem svētkiem, kad kopā sanāk visi Baibas mīļie un tuvie cilvēki. Un svētku gaidīšanas laiks sākas jau novembrī, kad kopš māsas piedzimšanas ģimenē adventes laikā ir ieviesta tradīcija – dāvaniņas vai našķa ievietošana zeķītēs ar dekoratīvām pelēm, kas novietotas pie trepju margām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!