Foto: Shutterstock

Piparmētras ir aromātisks garšaugs, kuru izmanto ne tikai tēju pagatavošanā, bet arī pie dažādiem ēdieniem un arī dzērieniem. Turklāt to var audzēt ne tikai mazdārziņos, bet arī iekštelpās.

"Gardeningknowhow" eksperti apkopojuši vērtīgus padomus atsvaidzinošā auga izaudzēšanai iekštelpās, kaut vai virtuvē, kur augs būs vienmēr rokas stiepiena attālumā, lai aromātiskās lapiņas pievienotu dažādiem ēdieniem.

Kā jau visiem augiem, arī šim noteikti vajadzēs podiņu un atbilstošu augsni. Vēlams, lai podiņš ir ar caurumiņiem, lai liekais ūdens neuzkrātos podā. Pēc iestādīšanas to vēlams nedaudz aplaistīt un novietot netiešos saules staros. Augu dienas laikā vēlams turēt telpās, kur gaisa temperatūra ir plus 18 līdz 21 grāds pēc Celsija, bet dienas tumšajā laikā tam būtu vēlams nodrošināt plus 13 līdz 15 grādu temperatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!