Lieldienas nāk ar strauju joni! Ja vēlies savus viesus pārsteigt ar skaistu galda dekoru, vari izveidot diedzētos zaļumu traukus. Tie ne tikai pildīs dekora funkciju, bet arī tos varēs nokniebt, lai uzliktu uz salātiem, kūkām vai citiem ēdieniem.
Dīgsti ir īsts pavasara lādiņš un lieliska piedeva ēdieniem, bet to izlološana neizņems vienu dienu, tāpēc nevajadzētu atstāt dīgstu audzēšanu dienu pirms Lieldienām.
Lai gan šķiet, ka dīgstu audzēšanai izmanto tikai zirņus, – tā nebūt nav! Diedzēt var droši citus augus, tajā skaitā arī kviešus, auzas, rudzus, linsēklas, rutkus, sinepes, bietes un redīsus. Noderīgs būs šis raksts, kurā apkopoti dažādu augu diedzēšanas padomi un dīgstu audzētāju knifiņi. Savukārt šeit atradīsi pamācību, kā olu čaumalās audzēt dīgstus, kas būs perfekts Lieldienu dekors.