Pētījums par kafijas biezumu izmantošanu augkopībā sezonas beigās iegājis finiša taisnē – zināmi eksperimenta rezultāti, kas atklāj dažādus pavērsienus. Kā "Tavs Dārzs" informē pētījuma pārstāve Ērika Šmeļkova, svaigi kafijas biezumi aizkavē dārza augu attīstību, bet tajā pašā laikā substrātā iestrādāti kafijas biezumi sekmē veiksmīgu cīņu pret kaitēkļiem, jo augus tie ir mazāk skāruši.
"Tavs Dārzs" jau vēstīja, ka Nacionālā botāniskā dārza (NBD) zinātnieki sadarbībā ar kafijas vairumtirgotāju "Paulig Coffee Latvia" un vides apsaimniekotāju "Eco Baltia" pēta dažādu dārza kultūru reakciju uz augsnes ielabošanu ar nekompostētiem kafijas biezumiem. Šī gada rudenī tika solīts zinātniskā pētījuma apkopojums, kurā ieskicēs rezultātus un arī ieteikumus, un nu tie beidzot arī paziņoti.
- Šeit var izlasīt kafijas biezumu pētījuma pirmos novērojumus, kas tika publicēti šī gada jūlijā.