Kaltētas apelsīnu šķēlītes, apelsīns, apelsīni, apelsīnu dekori, apelsīnu šķēlītes, kaltēti apelsīni, žāvēti apelsīni
Foto: Aleksandra Skobeļeva
Rotājumus svētkiem var ne tikai iegādāties veikalā, bet arī darināt pats saviem spēkiem. Ļoti skaistus un aromātiskus dekorus var pagatavot arī no citrusaugļu šķēlītēm, tajā skaitā arī no apelsīniem.

Apelsīnu šķēlīšu žāvēšanas padomos "Tava Māja" labprāt dalās Aleksandra Skobeļeva, kas procesu iemūžinājusi arī fotogrāfijās.

Nepieciešams:

  • apelsīns, citrons vai jebkurš cits citrusauglis;
  • nazis;
  • tualetes papīrs vai papīra dvielis;
  • cepampapīrs.

Kā "Tava Māja" pastāstīja Aleksandra, kopumā apelsīnu šķēlīšu žāvēšana cepeškrāsnī aizņem 1,5 stundu. "Māja smaržo pēc apelsīniem," papildina Aleksandra. Apelsīnu vietā viņa iesaka izmantot arī citus citrusaugļus, piemēram, kaut vai laimu. Viņa dzirdējusi, ka žāvēts laims izskatās lieliski, bet pati vēl laima žāvēšanu nav izmēģinājusi.

Zemāk lūko Aleksandras pamācību, lai arī pats mājās izveidotu žāvētas apelsīnu šķēlītes!

Apelsīnu šķēlīšu žāvēšana soli pa solim

Sagriež apelsīnu, citronu vai jebkuru citrusaugli aptuveni 3 līdz 5 milimetru biezās šķēlītēs. Šķēlītes liek uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ar tualetes papīru vai papīra dvieli nosusina no šķēlītēm lieko mitrumu.

Foto: Aleksandra Skobeļeva

Cepeškrāsni uzsilda līdz 150 grādu temperatūrai, šķēlītes liek cepties 15 minūtes.

Foto: Aleksandra Skobeļeva

Kad 15 minūtes ir pagājušas, tad šķēlītes izņem no cepeškrāsns un apgriež tām otru pusi. Liek atkal cepties 150 grādos 15 minūtes.

Foto: Aleksandra Skobeļeva

Šķēlītes atkal izņem no cepeškrāsns un apgroza. Cepšanās temperatūru cepeškrāsnij noregulē līdz 70 grādiem. Liek cepties vienu stundu.

Izņem no cepeškrāsns, atdzesē vismaz vienu stundu, bet pēc tam aromātiskās šķēlītes izmanto rotājumos, piemēram, eglītes rotāšanā vai dāvanu iesaiņošanā. Kā stāsta Aleksandra, viņas draudzene aromātiskās šķēlītes pievieno klāt karstvīnam.

Foto: Aleksandra Skobeļeva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!