Kā sarunā ar portālu "Tavs Dārzs" atklāj Skrīveru saimniecības "Ragāres" saimnieks Jānis Vaivars un SIA "Kainaži" īpašnieks Ervins Labanovskis, kurš Smiltenes pusē taisa dzērienus no sulām, pirmās kļavu sulas viņi baudījuši jau Ziemassvētkos, tiesa, tie bijuši vien daži litri gardā dzēriena. "Pirmās kļavu sulas dzērām jau Ziemassvētkos, bet to bija maz, tik vien kā pašiem nodzerties vai dažiem draugiem iedot," stāsta SIA "Kainaži" īpašnieks, kurš arī atgādina kļavu sulu īpatnību – tās raitāk tek tieši pēc lielajiem saliem, kad sākas atkusnis. "Tagad ir tieši tas laiks, kad tās sāk tecēt, bet to nevar saukt par kļavu sulu tecēšanas pilnbriedu. Parasti tas ir februārī vai martā. Šodien un rīt vāksim kļavu sulas, bet tad pārtrauksim, jo ziņo salu," tā Labanovskis.
Salīdzinot ar pērnā gada sezonu, "Ragāru" saimnieks vērtē, ka pērn ap jauno gadu sulas tecēja raitāk, bet to tecēšanas ātrums ir atkarīgs no laikapstākļiem. Pērn viņš ieurba 30. decembrī, bet šogad jau pašu vajadzībām urbumi kokos izdarīti ap Ziemassvētkiem – tā, lai svētkos var malkot gardo dzērienu. Kā norāda abu saimniecību vadītāji, kļavu sulu sezonas atklāšana šogad ir janvāra beigās. Tieši šonedēļ pirmās kļavu sulas ceļo pie pircējiem.