Foto: Publicitātes foto
No jūlija līdz oktobrim dažādās vietās Latvijā turpināsies "Mājas kafejnīcu dienas", kas dos iespēju apceļot Latviju, baudot īpašus ēdienus, ko gatavojuši lauku saimnieki, uz nedēļas nogali pārvēršot savu sētu mājas kafejnīcā vai restorānā un galdā ceļot katrs savu meistarstiķi – ēdienu, kas ir pašu ģimenes un draugu iecienīts.

Kas ir "Mājas kafejnīcu dienas"

"Mājas kafejnīcu dienas" ir iespēja lauku apceļotājiem garšīgi paēst, ļaujoties saimnieku viesmīlībai, iepazīstot jaunas garšas baudas vai jūtoties "kā pie vecmāmiņas laukos". Lauku ēdienu vērtība slēpjas ne tikai labi aizmirstās senajās receptēs, bet arī lauku produktu svaigumā "tieši no dobes", ko lauku saimnieki labi prot izmantot arī mūsdienīgos ēdienos. Īsti saimnieki vienmēr būs priecīgi un gandarīti, redzot, ka viņu gatavotais ēdiens garšo ciemiņiem. Prieks ir abpusējs un jo lielāks tādēļ, ka šī ir īpaša pieredze, ko var izbaudīt tikai reizi gadā, un laba ēdiena bauda jau pati par sevi ir ceļojuma vērta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!