Katrā kārtīgā dārzā jābūt siltumnīcai – vietai, kur pašam izaudzēt kraukšķīgus redīsus, aromātiskas dilles, sulīgus tomātus un gurķus. Rakstu ciklā "Siltumnīca" stāstījām ne tikai par to, kādu siltumnīcu izvēlēties vai kā to uzcelt paša spēkiem, bet arī skaidrojām, kā par tām rūpēties un ko tajās stādīt. Tāpat arī stāstījām, kā savā siltumnīcā uzturēt kārtību. Raksta turpinājumā vari lasīt mazu fragmentu no raksta "Atā, slimības! Esi sveicināta, dezinficēšana", kurā pieredzes bagāti dārzkopības eksperti dalījās padomos par veicamajiem darbiem siltumnīcā.
Kad sezona ir beigusies, no siltumnīcas iznes ārā visus augus. "Tad arī domājam, ko darīsim ar augsni. Vai sēsim zaļmēslojumu? Vai mainīsim kūdru? Rudenī siltumnīca jāiztīra, jādezinficē un jāsagatavo ziemai," tā agronome, dārzeņkopības speciāliste Mārīte Gailīte. "Iesēto zaļmēslojumu augsnē iestrādā pavasarī, bet jāņem vērā, kādu zaļmēslojumu esam izvēlējušies savai siltumnīcai. Ja zaļmēslojums nav salcietīgs, tas jāiestrādā novembrī (atkarīgs no izvēlētās sugas), bet ir tādi, piemēram, rudzi, kurus var atstāt līdz pavasarim un tikai tad iestrādāt. Taču būs jārēķinās, ka pavasarī nāksies aktīvāk ravēt, jo tie mēdz ataugt. Katrā ziņā labāk ir izmantot zaļmēslojumu, nekā katru gadu mainīt augsni."