Krēmīgs, balts piena saldējums, ko caurvij gardi šokolādes stīgu pavedieni. Kurš gan kaut reizi mūžā nav nogaršojis debešķīgo stracciatella saldējumu, vai ne? Bet vai tu zini, kur un kā šis gardums ir radies? Lasi tālāk un noskaidro, kurp jādodas noprovēt oriģinālo stracciatella! Pačukstēšu priekšā, ka galamērķis ir Itālija.
Apmaldīties stracciatella labirintos
Vispirms jātiek skaidrībā ar pašu vārdu "stracciatella", jo izrādās, ka Itālijā tā apzīmē trīs absolūti dažādus ēdienus – sieru, zupu un saldējumu. Tas jāpatur prātā, dodoties uz restorānu Itālijā, lai nesanāk ziepes! Pareizāk sakot, lai saldējuma vietā nesanāk zupa. Tomēr visiem šiem ēdieniem ir kas kopīgs – "stracciatella" tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "maza driska", kas savā ziņā atspoguļo gan siera, gan zupas, gan saldējuma tapšanas procesus.