Viesus ar īpašu trīs kārtu maltīti un pieskaņotu dzērienu karti lutinās astoņi Valmieras ēdinātāji: restorāni "Delizia", "Akustika", "Rātes vārti", "Vecpuisis", viesnīcas "Wolmar" restorāns un kafejnīcas "Vīnkalni Pils māja", "Ahh-Meat" un "Tērbata".
Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs lieliska iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 25 eiro vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai gan maltītēs varēs baudīt visu pavasara garšu buķeti, katrs ēdinātājs būs īpaši izcēlis vienu vitamīniem bagātu garšu – redīsu, spinātu, bērzu pumpuru, sparģeļu, šokolādes, kale kāpostu, sīpolloku vai rabarberu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju, uzsver Tūrisma pārvaldes mārketinga speciāliste Zane Krūmiņa.
Ko varēs nobaudīt Valmieras restorānu nedēļā?
Ģimenes restorāns "Delizia", kas īpaši padomājis arī par vietu spēlēm mazākajiem restorāna apmeklētājiem, šajā pavasarī uzkodā piedāvās spinātu risoto ar paipalu olu, prošuto, maurlokiem un garšaugu bļodā servētu laša iesmiņu, pamatēdienā – vīnā sautētu cāli ar saldā kartupeļa biezeni, kļavu sīrupu un kale kāpostu čipsus, kas ir šī restorāna īpašā pavasara garša. Desertā tiks pasniegta citrusa tarte ar karamelizētu bumbieru. Pieskaņotajā dzērienu kartē (10 eiro) varēs baudīt vietējās vīna darītavas "Matilde" brūvējumus. Restorāns būs slēgts 18. aprīlī.
Restorāna "Akustika" pavāri uzkodā gatavos grilētus baltos sparģeļus ar marinētu citronu. Pamatēdienā viesi baudīs grilētu Baltijas lasi ar Orecchiette pastu, zivju buljona mērci, lazdu riekstiem un kazas sieru. Restorāna īpašā garša būs šokolāde, kas, tāpat kā pavasari izkrāso ziedēšanas laiks, izkrāsos desertu – Valhornas zemeņu šokolādes uzpūtenis ar tonkas pupiņu. Pieskaņotajā dzērienu kartē (18 eiro) viesiem būs iespēja nogaršot divus dažādus, pie ēdiena pieskaņotus vīnus.
Restorāns "Rātes vārti" parūpēsies par patīkamu pārsteigumu, parādot veidu, kā neparasti pagatavot sulīgo pavasara dārzeni redīsu, un aicinot izbaudīt tā spēcinošo garšu. Uzkodā tiks pasniegts ziedkāpostu cepums ar nātru–lakšu krēmu, redīsu–bērzu sulas aspiku un pavasara dzinumiem, bet pamatēdienā viesi varēs izvēlēties nogaršot Latvijā audzēta strausa filejas steiku ar Trikātas zilā pelējuma sieru, sparģeļiem un meža ķiploka putām vai garšaugu sviestā ceptu salaku ar ziedkāpostu–vaniļas biezeni un bērzu sulā marinētiem redīsiem. Restorāns parūpējies, lai ikviens ļautu vaļu savai iztēlei, desertam dodot nosaukumu "Rabarbers. Rabarbers. Rabarbers". Pieskaņotajā dzērienu kartē (15 eiro) būs džins, vīni, kā arī pie deserta – šokolādes rabarberu ports.
Restorāns "Vecpuisis" piedāvās bērzu tāsīs dūmotu Burtnieku zandartu ar kabaču salsu un koriandra pesto, bet pamatēdienā būs iespēja izvēlēties vienu no trim ēdieniem – grilēts sirloin steiks ar sakņu seleriju karpačo, zilā siera un bērzu pumpuru čatnijs; krāsnī cepta jūras karūsa ar dārzeņu kariju un foreles kaviāru; jaunais kāposts ar bērzu pumpuru sīrupu, saldo piparu, sakņu salsu un cietā siera mērci. Desertā tiks pasniegts silts rabarberu pīrāgs ar pistāciju saldējumu un bērzu pumpuru karameli. Pieskaņotā dzērienu karte (10 eiro) būs baudījums vīnu cienītājiem, bet pie deserta varēs nogaršot Vecpuiša kokteili.
Viesnīcas "Wolmar" restorāns dažādos garšu salikumos izcels pavasarīgos dārza vēstnešus spinātus. Viesi uzkodā tiks lutināti ar auksto ūdeņu garnelēm, avokado krēmu, paipalu olu un spinātiem, bet pamatēdienā būs izvēle starp trim ēdieniem – paltusa fileja (vai otrā izvēlē teļa karbonāde) ar kartupeļu gratēnu, ziedkāpostu krēmu, sparģeli un spinātu–parmezāna putām; pašu gatavots ravioli ar spinātu un Rikota siera pildījumu; sparģeli un melno trifeļu–sēņu mērce. Desertā – meringa baltās šokolādes–zaļās tējas glazūrā ar Mascarpone siera–laima krēmu. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 eiro) būs dažādu veidu vīni, bet pie deserta īsta pavasara sajūta – atspirdzinošs Spritz.
Ģimenes picērija "Vīnkalni Pils māja", kas pērn vasarā atklāja plašu un mājīgu terasi, šopavasar viesus lutinās ar Vidusjūras uzkodu plati, pamatēdienā ar medus–sinepju mērcē ceptām tīģergarnelēm, sparģeļiem un pastinaka biezeni, bet desertā būs īstenas itāļu garšas – Limoncello tiramisu. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 eiro) būs tradicionālas vērtības – Negroni, baltvīns un izsmalcinātā "Kalve" kafija. Picērija būs slēgta 19. un 20. aprīlī.
Par turku viesmīlību un gardumu nogaršošanu parūpēsies kafejnīca "Ahh-Meat". Uzkodā tiks pasniegts laša tartars ar zaļo sīpolloku pesto, marinētiem dārzeņiem un grauzdētiem valriekstiem. Pamatēdienā viesi baudīs pīles krūtiņu ar Demi glace mērci, zaļo zirnīšu biezeni, karamelizētus sīpollokus un jūras aļģes, bet desertā – Austrumu halvu ar jogurta mērci un augļiem. Pieskaņotajā dzērienu kartē (10 eiro) – vīns un pie deserta aromātiskā turku tēja. Kafejnīcā Restorānu nedēļas piedāvājums nebūs pieejams 17., 18., 19., 20. un 24. aprīlī.
Kafejnīcas "Tērbata" īpašā pavasara garša – rabarbers – caurvīs visu ēdienkarti. Uzkodā tiks pasniegti rabarberu salāti ar čia sēklām un rabarberu mērci, pamatēdienā viesi nogaršos rabarberos un apelsīnos marinētas pīles kāju ar Pak čoi un rabarberu čatniju, bet desertā tiks pasniegta rabarberu siera kūka ar apelsīnu drumstalām un ievārījumu. Mēļo, ka šajā kafejnīcā ir paši labākie kokteiļi. Ar tiem arī tiks lutināti viesi pieskaņotajā dzērienu kartē (21 eiro). Kafejnīca būs slēgta 18. un 19. aprīlī.