Lieldienas, dekorācijas, galda dekorācijas, interjers, rotājums, trauki, galda noformējums

Gatavojoties Lieldienām, daudzi domā ne tikai par to, ko likt svētku galdā, bet arī kā to dekorēt un noformēt, jo dabas atmodas svētkos vēlamies, lai ģimenes galds būtu nedaudz greznāks nekā ierasts ikdienā. Interjera dizainers atklāj dažus vienkāršus noteikumus, kurus ievērojot varēsi izveidot interesantas svētku dekorācijas no tā, kas jau ir pieejams vai izveidot jaunas.

"Lai radītu pacilātāku svētku sajūtu, ieteicams klāt galdu nedaudz greznāku, nekā to darām ierasti brokastojot vai pusdienojot. Padomājiet par dekorācijām, izmantojiet šķīvjus, kurus nelietojat ikdienā, vai varbūt pat kombinējiet dažādus trauku komplektus. Iesaku sākumā pārskatīt, kādi esošie resursi un dekorācijas jau ir pieejamas mājās un kuras varbūt vajadzētu iegādāties klāt papildus," iesaka "Ikea" interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus.

Apdomājiet, kur novietosiet ēdienu – vai tas būs izvietots pasniegšanai uz viena galda? Šobrīd ir moderni atstāt visu galda virsmu brīvu dekorēšanai un glīti izvietot šķīvjus un citus galda piederumus, bet ēdienu novietot uz atsevišķa galda, virtuves salas vai pat ratiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!