saldējums
Foto: Publicitātes foto
Gada siltākajā sezonā lietuviešu pavāri sāk eksperimentēt ar sezonālo saldējumu receptēm, kombinējot tradicionālās sastāvdaļas unikālos veidos. Apmeklētājiem, kas vasarā ierodas Lietuvā, ir iespēja izbaudīt neatkārtojamas garšas, tostarp, saldētā saldējuma versijas ar circeņu, skumbrijas un stores ikriem, informē Lietuvas nacionālā tūrisma attīstības aģentūra "Lithuania Travel".

Lietuviešiem saldējums jau kopš 18. gadsimta beigām bijis ēdiens, ko celt galdā. Muižnieku vidū iecienītas bijušas tādas netradicionālas garšas kā rožu, safrāna vai krustnagliņu saldējums.

Mūsdienu lietuviešu šefpavāri šo eksperimentālo kulinārijas mantojumu pacēluši jaunā līmenī un, iedvesmojoties no vietējām sastāvdaļām, spēlējas ar unikālām sezonālām saldētā kāruma receptēm un garšām, piemēram, cidonijām, dillēm un pat skumbrijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!