Šogad tradicionālie Zvejnieksvētki jeb Jūras svētki notiks 9.jūlijā. Vairākas piejūras pilsētas un ciemi priecēs ar kultūras pasākumiem, sporta sacensībām, amatnieku tirdziņiem, kā arī daudziem koncertiem, kuros piedalīsies Latvijā populāri mūziķi.

Roja

72. Zvejnieksvētkus Rojā atklās makšķerēšanas sacensības, bet turpinās dažādas zvejniekspēles – zābaka mešana, enkura celšana, savas nāras nešana, kā arī zivtiņu ķeršana pašiem mazākajiem. Pēcpusdienā notiks kabrioletu parāde Rojas ielās, bet jau no pulksten 12 viesus priecēs mūziķi: Ralfs Eilands, grupas "Dzelzs Vilks", "Labvēlīgais Tips" un vēl daudzi citi. Vairāk informācijas šeit.

Lapmežciems

Visas dienas garumā notiks pasākumi visai ģimenei. Gan ģimenes stafete, gan sacensības bērniem un māmiņām. Interesantāko sacensību sarakstā ir zābaka un cirvja mešanas, ka arī virves vilkšanas sacensības. Lai ikviens varētu sev par piemiņu uztaisīt fotogrāfiju, būs ierīkots brīvdabas foto stūrītis. Bet pulksten 14 notiks mākslinieka Nugzara Paksadzes gleznu izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku. Pie muzeja notiks gleznošanas meistarklase ar mākslinieku. Par vakara programmu rūpēsies Ralfs Eilands un grupa "Credo". Vairāk informācijas šeit.

Engure

Svinēšana sāksies jau pulksten 10 no rīta ar svētku tirdziņu un bērnu atrakcijām. Bet pulksten 11 notiks svētku gājiens un Jūras mātes sagaidīšana. Savukārt vakara programmā būs gan "Citi zēni", gan grupa "Jumprava" un "Otra puse", turklāt izturīgākie viesi varēs svinēt līdz pat rītam kopā ar DJ Maiju Rozīti Krištopāni. Vairāk informācijas šeit.

Salacgrīva

Jūras svētki Salacgrīvā tiks svinēti ar ļoti plašu svētku programmu. Paši agrākie viesi varēs jau pulksten 9.30 vērot smaiļošanas sacensības, bet citas sportiskas aktivitātes notiks visu dienu. Protams, būs arī tradicionālais svētku tirdziņš un koncerti. Jau no pulksten 11 varēs baudīt dažādu mūzikas un deju kolektīvu uzstāšanos. Un kas desertā? Grupas "Eolika" koncerts pulksten 20. Vairāk informācijas šeit.

Liepāja

Šogad Liepāja Jūras svētkus svinēs Jūrmalas parkā – teritorijā no Jūrmalas līdz Rožu ielai, aptverot arī pludmales zonu. Jūras svētki sāksies ar piemiņas brīdi pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Bet jau pulksten 12 sāksies svētku izklaides programma: koncerti, izglītojošas un izklaidējošas atrakcijas, kā arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Bet radošākie viesi varēs veidot smilšu skulptūras kopā ar profesionāļiem. Ar vakara koncertu Liepājas viesus priecēs Aminata un citi mūziķi. Vairāk informācijas šeit.

Ventspils

Jūras svētku atklāšana notiks ar kuģu parādi un dižā jūras valdnieka Neptūna sagaidīšanu. Savukārt dienas programmā būs spēles un izklaides bērniem, mākslas izstādes, svētku gadatirgus, kā arī daudzi koncerti. Par vakara programmā būs Dita Lūriņa, Jānis Paukštello , Ainars Mielavs, Daumants Kalniņš un Jānis Buķelis. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!