Vjetnama, sojas mērce
Foto: Shutterstock
Aptuveni 40 kilometrus no Hanojas atrodas Hung Yen province, kurā tiek ražota tradicionālā Ban sojas mērce. Mūsdienās tā kļuvusi par populāru garšvielu teju visās pasaules virtuvēs, bet Vjetnamas ziemeļu daļā tā ir īsa delikatese. Mūsdienās Hung Yen province aicina ciemos tūristus skatīt, kā ražo pasaulslaveno sojas mērci, audzē rīsus un baudīt seno arhitektūru.

Sojas mērci ražo vairākās Vjetnamas provincēs, taču par garšīgāko tiek uzskatīta Ban ciematā ražotā. Jau kopš 19. gadsimta beigām Ban sojas mērce kļuvusi par tradicionālu Vjetnamas ziemeļu reģiona delikatesi.

Ban ciematam ir savs tradicionālais mērces pagatavošanas veids, kas saglabājies jau vairākās paaudzēs. Vietējie iedzīvotāji to dēvē par atsevišķu mākslas formu, tādēļ arī tūristi tiek aicināti doties apmeklēt ciemu, lai vērotu neatkārtojamo sojas mērces pagatavošanas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!