Foto: Labo māju arhīvs
Patversmju pārstāvji stāsta, ka melnbaltos kaķus adoptēt izvēlas retāk. Uz viņiem skatoties mazāk un interese arī ir retāka. Un dažreiz pat šķietot, ka atrast viņiem jaunas mājas ir tikpat kā neiespējami. Protams, katrs izvēlas to, kas viņu uzrunā, kas sirdij tuvāks un acīm tīkamāks. Bet vai tad arī melnbaltie kaķi nav pelnījuši iespēju? Iespēju būt mīlētiem, pieņemtiem, būt par ģimenes locekli, izjust saimnieka glāstus, mīkstu spilventiņu un vienmēr pilnas bļodas. Vai šī iespēja lielajā kaķu piedāvājumā pazūd kopā ar melnbaltās krāsas kažociņu?

Piekritīsi, ka kažoka unikalitāte jau nenosaka dzīvnieka raksturu? Tāpat kā jebkurš dzīvnieks, arī melnbalto kažoku īpašnieki ir tik dažādi – gan sava saimnieka dievinātāji, gan iedomīgi un pašpietiekami lielkungi, gan sava bara alfas, gan lādzīgi Sprīdīši, gan veikli mednieki, gan arī ne tik veikli amzieri, kas ar savām izdarībām smīdinās un priecēs savu saimnieku sirdis. Nu, tik dažādi viņi ir! Galvenais nepaiet garām, meklējot kāda karaliskāka kažoka īpašnieku, ieskatīties un iespējams atrast priekš sevis vislabāko kaķi pasaulē.

Ja esi murrājoša drauga meklējumos, ieskaties "Labo māju" melnbaltajos iemītniekos!

Ance ir ļoti draudzīga kaķenīte. Ar visiem labi sadzīvo. Ārkārtīgi mīlīga un pēc cilvēka uzmanības alkstoša. Gadu jauna (it kā skaitās jau pieaugusi kaķene), bet ir tik amizanti rotaļīga kā kaķēns. Tā vien varētu cilvēka kompānijā mīļoties un spēlēties.

Foto: Labo māju arhīvs

Maša. Kaķis ar lielo burtu. Visu alfu alfa. Izteikta līdere. Tāpēc jaunajās mājās jābūt vienīgajai mīlulei. Taču cilvēka kompānijā alfas daba pazūd, jo vairāk par visu, visu viņa grib, lai viņu samīļo. Un ar vienu, diviem glāstiem vien nepietiks – būs jāsamīļo kārtīgi. Pat liekas, ka tādos brīžos kaķenīte "izkūst" no laimes. Maša ir piecus gadus jauna.

Foto: Labo māju arhīvs

Mika arī ir mīlīga un uz cilvēku orientēta kaķenīte. Viņai ir svarīgs kontakts ar cilvēku. Bet citi kaķi gan viņai nav pa prātam. Mikiņa labprāt izbauda papaijāšanu, taču, ko darīt, ja citi kaķi skaudīgi arī grib, ka viņus samīļo un nāk klāt? Mikiņa jau neies kauties, taču uzšņāc gan kā tāds dusmu pūķis. Un tad kaķenītes omulība ir iztraucēta. Mikiņa gaida, kad miermīlīgā vidē varēs izbaudīt samīļošanu un dzīvot kaķa cienīgu dzīvi bez ķīviņiem.

Foto: Labo māju arhīvs

Česters. Ļoti draudzīgs un feins piecus mēnešus jauns kaķēns. Česteram nav raksturīga piesardzība vai neuzticība pret svešiem cilvēkiem. Runčukam visi ir draugi un viņš pats ir draugs visiem. Un, kā jau kaķēnam pienākas, viņš ir bezgala rotaļīgs, aktīvs un zinātkārs. Ienesīs prieku ikvienā ģimenē.

Foto: Labo māju arhīvs

Ja kāds no mincīšiem iekritis prātā, sazinies ar patversmi pa tālruni 26617636, lai vienotos par ērtāko satikšanās un iepazīšanās laiku. Citus patversmes dzīvnieciņus vari apskatīt šajā mājaslapā.

Ja šobrīd nemeklē mājas mīluli, taču vēlies palīdzēt ķepaiņiem, kuri gaida savu īsto ģimeni, dzīvnieku patversme "Labās mājas" ļoti novērtēs tavu atbalstu. Gada aukstajos mēnešos, un jo īpaši šogad, ievērojami pieaug izmaksas par patversmes uzturēšanu siltumā, tādēļ pat neliels atbalsts ir nozīmīgs. Vairāk par atbalsta iespējām vari uzzināt "Labo māju" vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!