karaliskais kokosrieksts, eksotisks auglis
Foto: Shutterstock
Gadu simtiem jaunu garšu meklējumi mudina gardēžus šķērsot okeānus un kalnus, izzināt jaunas valstis un nobaudīt vēl nezināmo. Daudziem ceļotājiem tieši ēdiens ir viens no galvenajiem iemesliem ceļot. Tūroperators "Novatours" dalās ieteikumos, kādus augļus eksotiskos galamērķos vērts nobaudīt, lai atpūtas brauciens būtu arī īstens ceļojums garšu pasaulē.

Šrilanka

Karaliskais kokosrieksts (king coconut, tambili) ir spilgti oranžas krāsas kokosrieksta paveids. No kokosrieksta to atšķir ne tikai krāsa, bet arī fakts, ka tā sastāvā ir mazāk cukuru. Šie kokosrieksti Šrilankā pieejami teju visur: veikalos, tirgos, ielu kioskos. Ierastāk to izmanto, lai veldzētu slāpes, bet ne mazāk gards ir arī pats auglis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!