Foto: Kadrs no video
Šā gada septembrī, laikam kļūstot rudenīgam, ciguna zinību apoloģēts un Rīgas Stradiņa universitātes docētājs Igors Kudrjavcevs internetā publicēja īsu video, kā veikli sasildīties, ja kļuvis vēsi. Tagad, kad ārā jau valda sals, šis video atgriezies apritē ar jaunu sparu.

Kā skaidro Kudrjavcevs, metodes spēks ir tās vienkāršībā – nekas īpašs nav jādara, tikai jāspēj salikt pēdas vienu pret otru. Šādu sasildīšanos var veikt guļus stāvoklī vai sēžot. Lielu fizisku piepūli šī aktivitāte neprasa, toties garlaicību var kliedēt ar "skaitīšanu valša ritmā". Kudrjavcevs sola, ka šādā veidā itin ātri sasils viss ķermenis.

"Ķīniešu medicīna šīs darbības iesaka veikt 108 reizes. Ja nesanāk 108, var mazāk, jo galvenais ir procedūra," skaidro dakteris.

Tātad: nosalušajam jāsakļauj kopā abas pēdas un abas plaukstas un tās jāberzē vienu pret otru. Tad ar apļveida kustībām jāmasē savs vēders rajonā virs nabas. Pēc tam jau var variēt, piemēram, pēdu berzēšanu kombinēt ar ausu masāžu. "Šo var atkārtot vairākas reizes dienā, kaut vai katru stundu," saka Kudrjavcevs, kuram pašam īsā video beigās jau kļuva pat karsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!