Foto: Publicitātes attēli

Kelli, Tofiks, Dana un Šeila – četri no dažādo Latvijas dzīvnieku patversmju kuplā mīluļa loka. Gan šie, gan citi draugi gaida jauno saimnieku, kas ienāks pa patversmes durvīm un pārvedīs suni mājās. Varbūt tas būsi tu? Turpinājumā var izlasīt nelielus aprakstus par šiem suņiem. Par viņiem var uzzināt arī portālā "Pukainis.lv", kur līdzās mīluļu raksturojumiem publicētas arī vairākas četrkājaiņu fotogrāfijas.

Kelli


Piecus gadus vecā suņu meitenīte Kelli atrodas Daugavpilī, dzīvnieku patversmē "Otrā māja".

Patversmes darbinieki par viņu stāsta šādi: "Kelli ir diezgan kautrīga meitenīte. Kad voljērā ienāk cilvēki, viņa ir ļoti bailīga, bet, kad redz pavadiņu, nāk klāt, jo zina, ka ir pienācis pastaigas laiks. Sunenīte daudz labāk jūtas mierīgu cilvēku klātbūtnē, kuri pacienā viņu ar kādu gardumiņu." Kelli voljērā labprāt spēlējas ar citiem suņiem un ir pateicīga, kad redz ēdamo bļodiņu ar barību.

Kādu saimnieku Kelli meklē? "Kellijai ir vajadzīgs pacietīgs saimnieks un treneris, kas palīdzēs viņai uzticēties cilvēkiem un adaptēties jaunajā ģimenē. Cilvēks, kurš spēs viņai veltīt daudz laika. Vispiemērotākā ģimene būtu tāda, kurā ir maz cilvēku un trokšņa. Būtu labi, ja ģimenē jau ir pārliecināts, draudzīgs un drošs suņuks, kurš palīdzētu Kelli gūt drosmi. Kelli ir vakcinēta ar komplekso vakcīnu un pret trakumsērgu, sterilizēta, apstrādāta pret cērmēm un blusām," piebilst dzīvnieku patversmes "Otrā māja" darbinieki.

Foto: Publicitātes attēli

Tofiks


Piecus mēnešus vecais kucēns Tofiks atrodas Rīgā, dzīvnieku patversmē "Labās mājas".

Kā jau kucēns, Tofiks ir draudzīgs un lādzīgs, aktīvs un rotaļīgs. Tofiks ir sprogaina kažoka īpašnieks. Izaugot suņuks būs maza auguma. Dzimis 2022. novembrī. Par mīluli vari interesēties, zvanot uz patversmi.

Foto: Publicitātes attēli

Dana


Deviņus gadus vecā Daniņa dzīvojas dzīvnieku mājā Alūksnē – "Astes un Ūsas". Dana ir vidēja izmēra suns, raksturā ļoti jauka, aktīva sunīte, kurai patīk doties pastaigās.

Foto: Publicitātes attēli

Šeila


Sešgadniece Šeila pašlaik mīt Jēkabpils dzīvnieku patversmē.

Šeila ir draudzīga un labprāt iepazīst jaunus cilvēkus. Patīk garas pastaigas un rotaļas. Patversmē nonākusi pēc tam, kad pieklīdusi kādā mājā Jēkabpils novada Kūku pagastā.

"Ilgi cerējām, ka sunītei atradīsies līdzšinējie saimnieki, taču bez rezultātiem. Tagad ieguvusi vārdu Šeila, iejutusies patversmē, socializējusies un ir gatava atrast jaunus, mīlošus saimniekus. Ceram Šeilai atrast mājas ar plašu, iežogotu teritoriju, kur izskrieties. Aicinām interesentus ciemos, lai iepazītu aktīvo sunīti Šeilu," Šeilas sludinājumā raksta Jēkabpils dzīvnieku patversmes darbinieki.

Foto: Publicitātes attēli

Ja, izlasot aprakstus, saproti, ka neviens no šiem dzīvniekiem nav tavs, ieskaties vietnē "Pukainis.lv". Tur atradīsi sludinājumus par vēl daudziem pūkaiņiem, kas jau drīzumā cer ieritināties jaunā saimnieka azotē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!