Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Arī šogad Doma laukumā svētkus ielīgot iespējams tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā. Pašā pilsētas sirdī ikviens var pīt vainagus un sagādāt latviskus našķus, ar ko sveikt jāņabērnus.

Tradicionālais pasākums notiek 22. jūnijā līdz pulksten 19 – visa Vecrīga smaržo pēc vasaras saulgriežiem, jāņuzālēm un prieka. Doma laukumā var atrast un iegādāties ozollapu, ziedu vainagus un jāņuzāles no smaržīgām pļavām. Latvijas zemnieki un amatnieki piedāvā savus ražojumus un darinājumus, kas būs lieliski piemēroti gan svētku galdam, gan noskaņas radīšanai.

Visas dienas garumā norisinās kultūras programma un sanākušos priecē pūtēju orķestris "Fanfara", bērnu deju ansamblis "Teiksmiņa", bērnu vokālā studija "Knīpas un knauķi", orķestris "Rīga", deju ansamblis "Dancītis", jauktais koris "Medera", Siguldas bigbends, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sidrabi", māsas Dimantas, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Oglīte", senioru deju kolektīvs "Oglīte", tautas deju ansamblis "Dzirkstelīte", jauktais koris "Konvents", deju kopa "Marmale", vokālais ansamblis "Harmonija Rīgai", tautas deju ansamblis "Liesma", grupa "Acumirklis" un Roberts Ošiņš.

Līgo noskaņu visas dienas garumā uzturēt palīdz aktieri Zane Vaļicka un Ģirts Ķesteris, kuri iejutušies Jāņumātes un Jāņutēva lomās.

Lūk, foto ieskats tirgus lustēs un andelēs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!