Foto: Pakrojas muižas arhīvs
Jau 1. jūlijā Pakrojas muižā atgriezīsies viens no lielākajiem vasaras pasākumiem – piektais Ziedu, mākslas un mīlas festivāls. Tas ir lielākais ziedu un to skulptūru festivāls Ziemeļeiropā. Šovasar festivāls sagādājis jaunus pārsteigumus: būs vērojamas vēl neredzētas augu un krāsu kombinācijas, bet muižas teritorija pārvērtīsies par milzīgu teātra, cirka, deju un elpu aizraujošu triku brīvdabas estrādi, informē Pakrojas muižas komunikācijas vadītāja Latvijā Danute Vareikaite.

Iedvesmojoties no Viljama Šekspīra lugas "Sapnis vasaras naktī", šogad festivāls pārsteigs ar visdažādākajām ziedu kompozīcijām un harmoniju. Dizainere un ziedu skulptūru galvenā veidotāja Kristīna Ivaņčenko stāsta: "Šovasar festivālā dominēs romantika, harmonija un elegance, radot sajūtu, ka tiek atvērta vecmāmiņas lāde ar mežģīņu kleitu, kas ir vēstures un šarma apvīta. Piemirstās ziedu šķirnes, piemēram, romantiskās celozijas, trauslās rudzupuķes, elegantās cinnijas un nostalģiskās asteres, iemirdzēsies jaunā gaismā. Varēs ieraudzīt vēl neredzētās nasturciju, kliņģerīšu, samteņu un saulespuķu pasugas. Reibinošas krāsas un aromāti neapšaubāmi savaldzinās ne tikai ziedu mīļotāju sirdis".

Īpaša uzmanība tiks pievērsta ēdamajiem ziediem, kuri lielās ziedēs pie muižas dzirnavām, ķimeņu laukiem, kā arī unikālajiem sakņu dārziem, kas ne tikai apžilbinās ar savu skaistumu, bet arī kļūs par papildinājumu ēdieniem krogā.

Festivāls skatītājus pārsteigs arī ar elpu aizraujošiem priekšnesumiem. Muižas parks pārvērtīsies par milzīgu skatuvi, kur starptautiska aktieru un cirka mākslinieku trupa priecēs ar priekšnesumiem un dažādām izrāžu interpretācijām, apvienojot ielu teātri ar aizraujošiem cirka trikiem. Bet mazos viesus gaida Šekspīra leļļu teātra izrādes.

Ziedu, mākslas un mīlas festivāls sniegs izklaidi visai ģimenei katru dienu līdz pat rudenim. Festivāls nav atdalāms no 19. gadsimta muižas burvīgās atmosfēras. Vairāk nekā 30 muižas vēsturiskajās ēkās ik dienu varēs apmeklēt seno amatu un tehniku ​​darbnīcas, apskatīt retro automobiļu kolekciju un pajūgus, kā arī ar tiem pavizināties, ietērpties galma tērpos, apmeklēt 19. gadsimta stila fotostudiju, atklāt tādas vietas kā Panoptiks, Sodu pagrabs, ārsta kabinets, kā arī apskatīt pulksteņu un veco spēļu automātu ekspozīcijas.

Pārsteigs arī UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā iekļauto piekūnu medību tradīciju atdzimšana. Bet mazos muižas apmeklētājus priecēs muižas sētas iemītnieki, retro karuselis, krāšņa ziedu pils un slavenais muižas iemītnieks – kamielis.

Pakrojas muiža atrodas pavisam netālu no Bauskas un Jelgavas, un vien divu stundu braucienā no Rīgas. Tā ir ne tikai Lietuvā lielākā muižas saimniecība, bet arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!