Foto: Artūrs Pavlovs

1. jūlijā, otro gadu pēc kārtas tika aizvadītas SUP rogaininga sacensības "Red Bull Water Quest". Vējainajā sestienas rītā Mērsragā, viesu nama “Amoliņi” teritorijā, pulcējās 26 komandas.

Dalībnieku motivācija, piedaloties "Red Bull Water Quest", bija dažāda – no vēlēšanās "SUPot" neordinārajā Engures ezera kanālu sistēmā, līdz sportiskajai motivācijai sacensties par vietām uz pjedestāla. Bija pat komanda, kura, lai gan nekvalificējās sacensību ieskaitei, izmantoja šo pasākumu, lai atzīmētu vecpuišu ballīti.

Lai noskaidrotu komandu starta secību, notika sprints, kurā ātrāko rezultātu ar 00:01:01 uzstādīja "Liepājas deju skola". Izaicinošajos laikapstākļos ūdenstilpnes akvatorijā dalībniekiem bija jāatrod 20 kontrolpunkti ierobežotā laikā – divās stundās. Rezultātā šogad visas trīs vadošās komandas sacensības noslēdza ar 240 punktiem, kas nozīmē, ka vietu sadalījumu noteica laiks.

"Red Bull Water Quest 2023" uzvarēja komanda "Umpalumpas", kuri uzstādīja laiku 1:20:06, bet otro no trešās vietas šķīra vien septiņas sekundes, attiecīgi, 1:30:17 pār 1:30:24.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!