Foto: Shutterstock

Postoši meža ugunsgrēki radījuši kritisku situāciju dažādos Grieķijas reģionos, tostarp Rodas salā, un izdots tūristu evakuācijas rīkojums, lai pamestu degošās vietas, vēsta ārzemju mediji.

Kopš pagājušās nedēļas otrdienas Rodas sala cīnās ar spēcīgo vēju izraisītiem ugunsgrēkiem un ekstrēmo karstuma vilni, kas pārņēmis Eiropu. Tūkstošiem cilvēku pamet mājas un viesnīcas Rodas salā Grieķijā, lai evakuētos no postošajiem meža ugunsgrēkiem.

Raidsabiedrība BBC ziņo, ka vairāk nekā 3500 cilvēku evakuēti drošībā un vēl 1200 tiks evakuēti. Saskaņā ar Grieķijas Klimata krīzes un civilās aizsardzības ministrijas sniegto informāciju par cietušajiem nav ziņots.

Grieķijas ugunsdzēsēju korpusa pārstāvis pulkvežleitnants Jannis Artopoios (Yannis Artopoios) šos ugunsgrēkus raksturoja kā bīstamākos, ar kuriem dienests saskāries. Turklāt postošā situācija laikapstākļu dēļ var pasliktināties.

Ārlietu ministrija (ĀM), ar kuru sazinājās "Tūrisma Gids", norāda, ka šobrīd Rodas salā ceļojumu reģistrējuši divi individuālie ceļotāji no Latvijas, un ministrija ar viņiem sazinājusies. Latvieši atrodas drošībā un seko līdzi vietējo varasiestāžu norādēm. Arī ministrija norāda, ka uzmanīgi seko līdzi notikumu attīstībai Grieķijā un tās salās.

ĀM papildinājusi informāciju mājaslapā, brīdinot ceļotājus par postošo situāciju un aicina visus, kas plāno ceļojumu uz Grieķiju vai šobrīd tur atrodas, sekot Grieķijas atbildīgo dienestu un varas iestāžu informācijai par aktuālo situāciju, kā arī ievērot visas norādes saistībā ar evakuāciju no ugunsgrēku skartajām teritorijām. Tūristi, kas tur atrodas, aicināti turēt mobilos telefonus "roaming" (viesabonēšanas) režīmā, bet tie, kas tuvākajās dienās plāno tūrisma braucienus uz salu, savlaicīgi sazināties ar savu tūrisma operatoru vai viesnīcu, lai pārliecinātos, ka izvēlētā atpūtas vieta neatrodas ugunsgrēku skartajā zonā vai tās tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!