Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirmdien, 14. augustā, Etnas vulkāna izvirduma dēļ darbību apturēja viena no lielākajām lidostām Itālijā. Katānijas lidostas pārstāvji nāca klajā ar paziņojumu, ka lidojumi tiek apturēti līdz pulksten 20, ziņo "The Independent".

Katānijas lidosta atrodas aptuveni 50 kilometru attālumā no Etnas vulkāna, kura izvirdumam turpinoties, lidosta atcēla visus lidojumus. 14. augustā, pulksten 2.38 pēc vietējā laikā, lidosta paziņoja, ka līdz pulksten 13 lidojumi tiek atcelti vai pārvirzīti uz citām lidostām. Šobrīd tiek ziņots, ka lidojumi netiks atsākti ātrāk par pulksten 20 pēc vietējā laika.

Katānijas lidosta pelnīti tiek uzskatīta par lielāko lidostu Sicīlijā. Vasaras sezonā tā apkalpo ap 200 avioreisiem katru dienu. Taču vulkāna izvirduma dēļ lidosta šobrīd darbu turpināt nevar. Lidostas vadība uzsver, ka svarīgāk par visu ir ceļotāju un apkalpes darbinieku drošība.

Vienlaikus Katānijas lidosta akcentē, ka visi pasažieri, kuru lidojumi ir ieplānoti uz 14. augustu, tiks informēti par tālāko rīcību. Ar pasažieriem sazināsies attiecīgo lidojumu aviokompānijas.

Šobrīd atcelti vairāki desmiti lidojumu, tostarp iekšzemes reiss starp Romu un Katāniju. Arī Komiso lidosta, kas atrodas 150 kilometru attālumā no Etnas, tika slēgta.

Jāatgādina arī, ka šovasar Katānijas lidosta darbību ir apturējusi jau vairākas reizes. No jūlija vidus līdz augusta sākumam tā bija slēgta ugunsgrēku dēļ.

Par to pie kā vērsties, ja tiek pārcelts vai atcelts lidojums, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!