Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Eifeļa tornis Parīzē, Brīvības statuja Ņujorkā, "Burj Kalifa" Dubaijā, televīzijas tornis Berlīnē vai "Petronas Towers" Malaizijā – šīs ir vietas, kas tūristus vilina kā magnēts. Jo skats uz pilsētu no augšas ir neatkārtojams un fascinējošs. Turklāt ne tikai uz svešu pilsētu, bet arī uz savējo – esot augstāk par Rīgas jumtiem, es vienmēr cenšos atrast, kur ir mana māja! Jūs arī ar acīm meklējat savējo?

Rīgas torņi ir pilsētas silueta lepnums un arī iespēja apskatīt pilsētu no augšas. To, saprotams, aktīvi izmanto tūristi, bet arī rīdzinieki ik pa laikam uzbrauc vai uzkāpj augstāk. Īpaši, ja ir kādi svētki vai kārojas skaistas fotosesijas uz pilsētas fona.

Aptaustīt Doma pulksteņa zelta ciparnīcu

Viena no jaunākajām apskates platformām, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem pieejama kopš 2023. gada pavasara, ir Doma baznīcas tornis. Apmeklējums ir ekskursijas veidā, ar gida stāstījumu. Lai nebiedē piesolītais kāpiens pa 217 pakāpieniem – kāpnes ir sadalītas posmos un katra galā ir pauze ar stāstu.

Tornī var uzskatāmi novērtēt seno amatnieku prasmes un seno materiālu kvalitāti – baznīcas torņa sienas ir 700 gadus vecas! Reti kas Rīgā ir saglabājies tik sens! Tās pārdzīvojušas1547. gada ugunsgrēku, kurā nodega Doma torņa gotiskā smaile, un šī uguns postījuma pēdas joprojām var redzēt uz torņa mūriem kā melnu glazūru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!