Foto: Publicitātes foto

Sestdien Siguldas Svētku laukumā valda rosīgi zaļa gaisotne – ar gadatirgu un Rudens stādu parādi tiek noslēgta aktīvā dārzu sezona. Vēl līdz pulksten 16 priecīgā svētku atmosfērā ar mūziku, poniju izjādēm un konkursiem ikviens var izbaudīt stādu un dārza preču, amatniecības un pārtikas produktu tirgošanos.

"Pasākumā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvā augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Atgādinām, ka rudens, tāpat kā pavasaris ir piemērotākais laiks stādīšanai," uzsver Latvijas Stādu parādes projekta vadītāja Sabīna Alta.

Dažādus stādus piedāvā vairāk nekā 100 stādu audzētāju no visas Latvijas, kas piedāvā arī konsultācijas audzēšanā, stādu izvēlē un dārza plānošanā.

Šogad īpaša uzmanība veltīta dekoratīvo augu krāsu bagātībai – lapās, ziedos un pat stumbros. Rudens topa augi pēdējos gados nemainīgi ir hortenzijas un graudzāles, kuru krāšņumu var izbaudīt Rudens stādu parādes laikā. Apmeklētājiem ir iespēja skatīt neparastās un dažādās lapu formas un krāsas, piemēram, baltraibās, šķeltlapu, dzeltenraibās, sarkanlapu formas – augu rotas pārsteidz ar savu bagātību, ko ir iespēja baudīt un iegādāties pasākuma laikā. Tāpat parādās skujeņu sortiments, kas vasaras sezonā nebija pieejams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!