Foto: AP/Scanpix/LETA

Arnolda Švarcenegera jaunā grāmata un memuāri "Be Useful: Seven Tools for Life" atgādina par trakajām lietām, kas viņam bija jādara, lai izpildītu savas ikoniskākās kino lomas. Viena no visdīvainākajām aktiermākslas pieredzēm ir 1982. gada filma "Konans Barbars" ("Conan the Barbarian"), kuras uzņemšanas laikā Švarcenegers sakodis īstu, mirušu maitasputnu. Un tieši šī filma viņam nesa pasaules atpazīstamību (Arnoldam, nevis maitasputnam, protams!).

Švarcenegers raksta, ka filmas režisors filmas uzņemšanas laikā piespiedis viņu darīt briesmīgas lietas: "Es iemācījos jāt ar zirgiem, kamieļiem un ziloņiem. Es iemācījos lēkt no lieliem akmeņiem, kāpt un šūpoties no garām virvēm, kā nokrist no augstuma. Es bēgu no savvaļas suņiem, kuriem izdevās mani noķert un ievilkt ērkšķu krūmā," raksta Švarcenegers. "Es principā mācījos vēl vienā arodskolā, kas bija paredzēta topošajiem asa sižeta varoņiem."

Taču, iespējams, viena no viņa neparastākajām atmiņām radās no ainas, kurā viņa varonis bija piesiets pie koka: "Jā, un ainā sakodu īstu, beigtu maitasputnu un pēc katras filmēšanas man vajadzēja izskalot muti ar alkoholu. Turklāt – vienā no pirmajām filmēšanas dienām es sev uz muguras ieplēsu brūci, kas prasīja četrdesmit šuves."

Lai kādas grūtības Švarcenegers piedzīvoja "Konans Barbars" uzņemšanas laukumā, tās nebija pietiekamas, lai atturētu viņu no galvenās lomas 1984. gada turpinājumā "Konans iznīcinātājs" ("Conan the Destroyer").

Grāmatā "Be Useful: Seven Tools for Life" Švarcenegers lasītājiem sniedz dzīves mācības, ņemot vērā viņa ilgo karjeru no kultūrisma līdz lielajam ekrānam, kā arī to, ko viņš ir iemācījies, strādājot par gubernatoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!