Klāt oktobra beigas un arī Halovīns – visapkārt spokojas, raganas čukst buramvārdus vai baisus lāstus... Tiem, kas meklē visaizraujošākos veidus, kā nosvinēt Visu svēto dienu, piedāvājam pasākumu izlasi, kas ļaus oktobra izskaņu padarīt par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Latvija

Foto: Shutterstock

27. oktobris: Halovīna ballīte bērniem

Ģimenes studija "Bumbu istaba" un "Kiwi" animatoru komanda sagatavojusi izklaides programmu bērniem vecumā no pusotra līdz četriem gadiem.

Pasākumā sagaidīs jautrā Raganiņa un rozīte Trollis, ar kuriem bērni iegrims īsu stāstu pasaulē, kam sekos smalkāki un grūtāki uzdevumi motorikai, logaritmikai, uzmanības un loģikas uzdevumi, kā arī dažādi citi uzdevumi.

Vairāk informācijas un biļetes

27. un 28. oktobrī. Spoku nakts takas Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī

Ienākot Spoku nakts takās, būs spocīgi, jocīgi, baisi un ģimenēm patiešām draudzīgi – tā sola pasākuma rīkotāji.

Ķirbju grebšanas meistarklases, Salaspils Mārtiņkalna klejojošā mūka stāsts, zīlēšana raganas mājiņā, baiso uzdevumu un spocīgo pieturvietu trase, šausmu dziesmiņu radīšanas meistarklase un vēl tas, kas mistikas zirnekļa tīklā tīts, un tikai uz vietas sajūtams un pieredzams…

Vairāk informācijas un biļetes

29. oktobrīs. Halovīna ballīte tirdzniecības centrā "Spice"

Šī solās būt neparasta ballīte: baismīgas dekorācijas, spocīgas aktivitātes, animatori ar īpašu Halovīna programmu, baisi labi kārumi, īpašas dāvanas, pinjata, tematiskā fotosiena, Bungu skolas priekšnesumi, animatoru performances, sejas apgleznošana un tetovējumi u. c.

Plašāka informācija un biļetes

Foto: Reuters/Scanpix

No 10. oktobra līdz 5. novembrim Halovīna šausmu parks Bauskā

Ja vēlaties pārbaudīt savu drosmi un nervu sistēmu, noteikti jādodas uz Šausmu parku Bauskas pilsdrupās. Biedējoša mūzika, dzīvi tēli no dažādām šausmu filmām – atmosfēra ir tik tiešām biedējoša. Ik sestdienu parku piepilda iespaidīgs lāzeršovs. Bet tie, kas parku apmeklēs, tematiski tērpušies, iespējams, saņems balvu no organizatoriem.

Aplūko galerijā, kā izskatījās Bauskas šausmu parkā pērn:

Plašāka informācija un biļetes

31. oktobris. Zinātniskā teātra izrāde "Halovīna laboratorija"

Šis solās būt zinātniski teatrāls uzvedums, kurā dažādos interaktīvos eksperimentos vadītāji kopā ar skatītājiem atklās un izpētīs kādu ķīmijas vai fizikas tēmu. Vai ir interesanti uzzināt šausmu filmu zinātniskos noslēpumus? Pēc izrādes kopā ar jauniem zinātniekiem tiks gatavots bērnu mīļākais zinātnes eksperiments – slaims.

Plašāka informācija un biļetes

31. oktobris. Halo-vīns – pārgājiens Raganas mežā

Pietiek ierasto Halovīna aktivitāšu, laiks kam jaunam un aizraujošam tavā svinību kalendārā! Raganas mežos viss notiks gluži kā pasakā: tumšs mežs, kas pārvērties Halo-vīna valstībā, vīns, vīns un vēlreiz - vīns, un smieklu pilns pārgājiens kopā ar draugiem.

Plašāka informācija un biļetes

31. oktobris. Šausmu filmas "Forum Cinemas" – pirmizrādes un klasika

Visu svēto dienas priekšvakarā jāgatavojas satraucošam kino! "Forum Cinemas" repertuārā šajā dienā šausmu filmas par īpašo cenu 6,66 eiro.

Plašāka informācija un biļetes

31. oktobris. Šausmu trase Ulbrokas ezerā

Nāc uz Ulbrokas ezera lapeni un esi gatavs sastapties ar savām lielākajām bailēm! Pasākuma laikā katrs apmeklētājs atbild par savu drošību un veselības stāvokli, brīdina rīkotāji – Ropažu novada jaunieši un pašvaldība.

Plašāka informācija

Foto: Shutterstock
31. oktobris. Foto orientēšanās spēle "Halovīna nakts ekspedīcija"

Parasti Halovīnā visi pārģērbjas, lai apciemotu citu mājas un diedelētu saldumus vai izjokotu, savukārt Latvijas ekspedīcija izdomājusi lielisku veidu, kā izbaudīt šīs svētku dienas priekšrocības - interesanto pārģērbšanos un iziešanu ielās apvienojot ar aizraujošu foto orientēšanās sacensību piedzīvojumu un savu tērpu atrādīšanu, izcīnot vērtīgas balvas.

Plašāka informācija un biļetes

31.oktobris. SUP piedzīvojums Ķemeru purvā

Šis būšot, iespējams, bailīgākais SUP brauciens, kāds ir bijis! Braucot pa rāmu ūdeni purvā un vērojot, kā nomainās dienas spožums pret romantisko saulrietu, sajūtas kļūst pavisam maģiskas un uzkrātā spriedze pazūd līdz ar vakara miglas šaltīm, kuras nomaina nepielūdzama tumsa ar koši sārtu apvārsni. "Līdz ar tumsas iestāšanos purvā notiek “trakas lietas”, tāpēc saņem drosmi un tiekamies purvā. Baudīsim karstu ķirbju krēmzupu un saldumus ar tēju," aicina rīkotāji.

Plašāka informācija un biļetes

Lietuvā un Igaunijā

Ja naktī no 31. oktobra uz 1. novembri ceļš būs aizvedis uz Lietuvu vai Igauniju, arī tur var lieliski izpriecāties gan pieaugušo pulkā, gan ar ģimeni un maziem bērniem.

Salīdzinoši nesen ienācis ballīšu kalendāros, tomēr izskatās, ka uz palikšanu – Halovīns Baltijā tiek svinēts aizvien skaļāk un plašāk. Starp citu, daudzviet tematiskie Visu svēto dienas priekšvakara pasākumi notiek ne tikai Halovīna naktī, bet arī dažas dienas pirms vai pēc tās.

Esam papētījuši, kas šajās dienās notiek Lietuvā un Igaunijā, un iesakām pasākumu izlasi arī jums!

Lietuva

Foto: Delfi kolāža
Halovīna parks Adomaitinē

Neaizmirstami piedzīvojumi un šausminoša ekspozīcija: no raganu medībām līdz baisākajiem šausmu filmu varoņiem. Parkā ieeja no 14 gadu vecuma, jaunākiem bērniem nepieciešama vecāku atļauja. Jutīgākām personām parku iesaka apmeklēt tikai diennakts gaišajā laikā.

Kad: Šausmu parks darbojas līdz 30. oktobrim
Adrese: Adomaitine, Survilišķi, Ķēdaiņu rajons

Šausmu parks Anīkšķos

Astoņus hektārus plašajā parka teritorijā apmeklētājus sagaida baisas dekorācijas un vairāk nekā 30 dažādas izklaides, ieskaitot astoņas atrakcijas. Viena no neparastākajām izklaidēm – iespēja "pielaikot" īstu zārku. 31. oktobrī un 1. novembrī paredzēti lāzeršovi. Personām ar vāju nervu sistēmu un ģimenēm ar maziem bērniem parku ieteicams apmeklēt tikai diennakts gaišajā laikā.

Datums: Parks atvērts līdz 5. novembrim
Adrese: Labirintu parks, Skapišķu ciems, Anīkšķu rajons

Dzīvo un mirušo svētki Pakrojas muižā

Aiz Pakrojas muižas blakus krogam "Traktierius" starp divām dzirnavām atvērsies vieta, kur robeža starp reālo pasauli un gariem ir ārkārtīgi plāna. No 13. oktobra līdz 5. novembrim šeit notiek ģimenēm draudzīgi Dzīvo un mirušo svētki, kuros sagaida ražas dāvanu baudīšana, mūzika, ugunskuri, greznas kapenes-altāri, daudz ķirbju laternu, interesantas viņsaules tradīcijas, Orākula pareģojumi u.c. Apmeklētāji aicināti ļauties fantāzijas lidojumam un tērpties oriģinālos kostīmos.

Adrese: Parko iela 1, Pakroja

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Halovīns Kirkiļu atrakciju parkā

Kirkiļu atrakciju parkā šosezon apmeklētājus gaida "Baisais cirks" ar šausmu teltīm, klauna grimētavu, baismīgu karuseļu zonu. Neaizmirstami iespaidi gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Kad: Parks darbojas līdz 5. novembrim.
Adrese: Mokyklos iela 13, Kirkiļi, Biržu rajons

Halovīns Rauboņu izklaižu parkā

11 hektārus plašā parka teritorija uz Halovīna laiku sadalīta divās daļās. Vienā – izklaidējoša pastaigu taka ar kustīgiem miroņiem, lērumu dekorāciju un citām izklaidēm. Otrā parka daļā ierīkots tumsas mežs, kuru apmeklēt ieteicams tikai pašiem drosmīgākajiem. Tur biedēs baisi tērpušies animatori. Parkā pieejami arī karuseļi un virtuālais šausmu kino.

Kad: Parks darbojas līdz 5. novembrim.
Adrese: Taikos iela 5a, Rauboņi

Igaunija

Foto: Shutterstock

Fobiju ciems
Liela festivāla noskaņa pamestā rūpnīcā ar daudzām interaktīvām lokācijām. Te var piedalīties dažādās meistarklasēs, pārbaudīt spēkus dažādos kvestos, dejot u.c. Uz pasākumiem aicināti visi, tomēr jaunākiem par 14 gadiem ieeja tikai pieaugušo pavadībā.

Kad: no 27. līdz 31. oktobrim
Adrese: Krulli Kvartal, Volda 1с, Tallina

J-TSOON: PUMPKIN FEST

Jauniešu subkultūru festivāla apmeklētājus sagaida piesātināta programma, kurā iekļautas visas Halovīna tradīcijas. Jauno mākslinieku instalācijas kultūras telpu "Kultuuurikatel" pārvērtīs par šausmu filmu dekorāciju. Paredzēts tērpu konkurss: dēmoni, vampīri, goti un visi pārējie, laipni gaidīti uz skatuves!

Kad: 28. un 29. oktobris.
Adrese: Kultuurikatel, Kursi 3, Tallina.

Halloween Festival. Bērnu svētki Glena pilī

Bērnus izklaidēs Vensdija un Maleficienta. Programmā – pinjata, ziepju burbuļu šovs, dejas.

Kad: 28. un 31. oktobrī pulksten 14 un 18.
Adrese: Glena pils, Tallina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!