Fоtо: DELFI
Pilsēta ar vissliktāko publisko tualešu higiēnu Eiropā – diemžēl Rīga, liecina pētījums, kurā apskatītas atsauksmes par sabiedriskajām labierīcībām.

Lielbritānijas kompānijas “Showers to You” piesaistītie eksperti izanalizēja vairāk nekā 8000 “Google” atsauksmju par publiskajām tualetēm Eiropas pilsētā, kā arī to, cik reižu atsauksmēs tika izmantoti vārdi, kas būtu sinonīmi vārdam “netīrs”. Tika piešķirts uz punktiem balstīts vērtējums, kas parāda ceļojumu galamērķus, kur sabiedriskā higiēna ir vislielākā prioritāte.

Diemžēl pirmajā vietā antitopā ar visnetīrākajām sabiedriskajām tualetēm ir Rīga – no katrām piecām atsauksmēm vienā tika pieminēta netīrība, un tīrības koeficients bija tikai 3,44 no 10. Otrajā vietā šajā antitopā ir Spānijas galvaspilsēta Madride (4,23/10), bet trešā netīrākā ir Maltas galvaspilsēta Valleta (4,47/10).

Vispatīkamāk sabiedriskās tualetes apmeklēt ir Bukarestē, kur tīrība novērtēta ar 8,7 punktiem no 10.

Aptauja arī parādīja, ka vairāk nekā trīs ceturtdaļas cilvēku izmantos publisko tualeti tikai bezizejas situācijā, jo pastāv bažas par higiēnu.

"Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas dome pagājušajā nedēļā nāca klajā ar ideju, ka 17 Rīgas publiskajās tualetēs varētu ieviest norēķināšanos ar karti. Tas primāri paredzēts vandalisma ierobežošanai, kā arī lai izskaustu bezpajumtnieku vēlmi uzturēties tualetēs. Maksa paredzēta 50 centu apjomā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !