Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nedēļas nogalē kāds muzejs Barselonā savas durvis vaļā vēra tieši nūdistiem, organizējot īpašu tūri, kuras laikā apmeklētāji varēja atbrīvoties no drēbēm un aplūkot izstādi gandrīz kā no mātes miesām nākuši – kaili, atstājot vien apavus, vēsta "Reuters".

29. oktobrī Katalonijas Arheoloģijas muzejs sadarbībā ar Katalonijas Natūristu klubu rīkoja 90 minūšu garu ekskursiju, kuras laikā tika aplūkotas mākslinieka Luidži Spina fotogrāfijas, kurās attēlotas divas grieķu statujas ar kailiem karavīriem no mūsu ēras 5. gadsimta.

"Mēs vēlējāmies, lai tas būtu krāsaināks apmeklējums, nevis tipiska ekskursija gida pavadībā," sacījis gids Edgars, kurš arīdzan tūri vadījis bez drēbēm. "Vēlējāmies, lai apmeklētāji justos tieši tāpat kā cilvēki mākslas darbos, uz kuriem viņi skatījās."

Muzeja vietnē publicētā informācija cilvēkiem solīja iespēju apbrīnot darbus, esot tieši tādā pašā situācijā – pilnīgi kailiem un citu kailu ķermeņu ieskautiem.

Apmeklētāja Marta, kas strādā veselības nozarē, pēc tam atklāja, ka šāda formāta tūre palīdzējusi apjaust, ka kailums pastāvējis vienmēr un tam nevajadzētu būt kauna avotam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!