Bērns apmeklē dārziņu, skolu, treniņu vai pulciņu un katra no šīm vietām var spēlēt svarīgu lomu bērna dzīvē – gan kā vieta, kur ko vērtīgu iemāca par drošību attiecībās, gan kā vieta, kas pamana grūtības bērna dzīvē, gan arī kā vieta, kur var notikt pāridarījums pret bērnu no cita bērna vai pieaugušā puses.

9. novembrī pulksten 14 "Centrs Dardedze" rīko diskusiju, kurā tiks pārrunāts, kas tad īsti izglītības iestādei (tai skaitā sportā un interešu izglītībā) būtu jādara, lai preventīvi pasargātu bērnus no seksuālas izmantošanas, kā arī spētu pāridarījumus labāk atpazīt un reaģēt. Tāpat tiks skarta arī tēma par drošību viedierīcēs, jo tas mūsdienās bieži vien kļūst par pāridarījuma "ieroci".

Diskusijā piedalīsies:

  • Laima Zandarta, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Ligzdiņa" pārstāve
  • Raivis Pauls, Carnikavas pamatskolas direktors
  • Gints Valdmanis, sporta treneris
  • Maija Katkovska, "Drošsinternets.lv" vadītāja

Diskusija ir daļa no "Centrs Dardedze" kampaņas "Lasi starp rindiņām". Kampaņas mērķis ir novērst bērnu seksuālu izmantošanu, izglītojot vecākus un plašāku sabiedrību. Aicinām bērnu vecākiem būt zinošākiem par to, kādi šobrīd ir reālie bērnu seksuālas izmantošanas riski un ko katrs no mums var darīt, lai bērnus pasargātu. Izglītojošā platforma pieejama mājaslapā www.centrsdardedze.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!