Foto: Privātais arhīvs
Latvijas raibā govs, purva dzērvene, Baltijas jūras krastā atrodamais dzintars un meži. Tie ir Latvijas dabas dārgumi, kas iedvesmojuši "Urban Van Glamping Riga" radītājus Jāni un Ditu Grandānus. Uzņēmīgo pāri iedvesmoja arī ceļojumi, tā ideju par savu glempingu viņi pārveda no vācu zemes. Bet ideja ir viens, kas cits ir pašu spēkiem divu mēnešu laikā no nekā uzbūvēt oriģinālu glempingu Rīgas centrā.

Pirms saņemt uzslavas par oriģinālo naktsmītni un uzņemt tajā pat skolēnu ekskursijas, Grandāni ilgi domāja kam pievērsties, kur novirzīt savu enerģiju un idejas. "Mēs jau vairākus gadus meklējām māju, krājām naudu. Zinājām, ka negribam jaunu projektu, bet vecu māju, kur varētu kaut ko ražot un saimniekot. Bet tādu māju ir grūti atrast. Tad mums sanāca aizbraukt ceļojumā uz Berlīni, kas ļoti iedvesmoja. Pēc tam mums bija riktīgi iekšās, ka kaut ko jāsāk darīt, tikai nezinājām ko. Bet vienā februāra dienā izdomājām, ka jātaisa līdzīga viesnīca kā bija Berlīnē. Tāpat māju mēs nevarējām atļauties, jo "euribor" likmes tik iet uz augšu."

Taču Grandāni negribēja identisku viesnīcu kā bija noskatījuši Berlīnē. Tur lielā angārā bija sadzīti treileri un uzbūvēti namiņi, savukārt viņi vēlējās kaut ko omulīgāku un krāšņāku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!