Fоtо: Shutterstock

Cīrihe un Singapūra atzītas par dārgākajām pilsētām pasaulē 2023. gadā, apsteidzot pagājušā gada līderi – Ņujorku. Savukārt lielāko kritumu piedzīvoja Krievijas pilsētas Maskava un Sanktpēterburga, ziņo medijs CNN.

Saskaņā ar "Economist Intelligence Unit" (EIU) ikgadējo pētījumu, 2023. gadā dzīvošanai dārgākās pilsētas izrādījās Singapūra un Cīrihe. Turpretī pagājušā gada līdere Ņujorka kopā ar Ženēvu sadalīja otro vietu.

Pēdējo 11 gadu laikā Singapūra par dzīvošanai dārgāko pilsētu tika atzīta jau devīto reizi, tikmēr Cīrihe topa augšgalā atgriezās pēc trīs gadu pārtraukuma.

Starp desmit dārgākajām pilsētām iekļuva arī Honkonga, Losandželosa, Parīze, Kopenhāgena, Telaviva un Sanfrancisko. Tikmēr daudziem par pārsteigumu Londona neiekļuva dārdzības desmitnieka sarakstā; Lielbritānijas galvaspilsēta ierindojās vien 12. vietā.

Lielāko kritumu piedzīvoja Krievijas pilsētas Maskava un Sanktpēterburga, kuras attiecīgi ieņēma 142. un 147. vietu no 173 valstīm.

Tikmēr par dzīvošanai lētākajām pilsētām tika atzītas: Damaska (Sīrija), Teherāna (Irāna), Tripole (Lībija), Karači (Pakistāna), Taškenta (Uzbekistāna), Tunisa (Tunisija), Lusaka (Zambija), Ahmedabada (Indija), Lagosa (Nigērija), Buenosairesa (Argentīna).

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !