Foto: Publicitātes foto
32 gadus vecā Džipsija Rouza Blanšārda izcietusi sodu – astoņus gadus ieslodzījumā un jau gandrīz nedēļu ir brīvs cilvēks, kurš beidzot var publiski atklāt savus motīvus un ciešanas, kas lika izdarīt tik šausminošu noziegumu – noslepkavot savu mammu. To, ka stāsts ir ļoti komplicēts, no 5. janvāra TV kanālā "Lifetime" pierādīs soda izciešanas laikā tapušais dokumentālais seriāls "The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard".

Džipsija Rouza astoņus gadus pavadīja cietuma sienās par savu lomu (kopā ar toreizējo civilvīru) mātes Dī Dī Blanšārdas slepkavībā 2015. gadā. Pēc sievietes aresta tika konstatēts, ka "upuris" Dī Dī gadiem ilgi ir safabricējusi meitai visas iespējamās medicīniskās problēmas (un atbilstoši – ārstējusi pat ar ķirurģisku iejaukšanos). Eksperti konstatēja, ka mātei bijuši psihiski traucējumi – Minhauzena sindroms – , kas ir stipra slimības simptomu pārspīlēšana vai saslimšanu simulēšana. Tā ir reta vardarbības forma, kurā aizbildnis pārspīlē vai izraisa bērna slimības, lai pievērstu uzmanību un izraisītu līdzjūtību.


Dī Dī bija pārliecinājusi draugus, ģimeni un sabiedrību, ka Džipsija ir neārstējami slima un tīnes gados esot ar septiņus gadus veca bērna prātu, ciešot no muskuļu distrofijas, leikēmijas un citām slimībām. Protams, šo iemeslu dēļ, meitenei tikušas veiktas neskaitāmas operācijas un procedūras. Toreiz meitenei tika liegts runāt ārsta apmeklējuma laikā un tagad – atgūtajā brīvībā – viņa izdevumā "People" atklājusi, kura no operācijām esot bijusi visšausminošākā.

Nesen atbrīvotā sieviete sacījusi, ka operācija "lai noņemtu divus siekalu dziedzerus" esot bijusi dramatiska, jo ir "slikti reaģējusi uz anestēziju" un tāpēc atveseļošanās process bijis "ļoti, ļoti grūts". "Vēl šodien ir manāmas tādas sekas kā nepārtraukta nepieciešamība iztīrīt kaklu, atkrēpoties. Tas ir pastāvīgi dzirdams un cilvēkus bezgala kaitina," Džipsija stāsta, ka tagad viņas siekalas esot ārkārtīgi biezas. "Iemesls, kāpēc šī operācija bija iespējama un tika veikta, – māte uz smaganām man bija uzklājusi atsāpinātāju un vizītē pie ārsta sūdzējās, ka es pārāk daudz siekalojos."

Protams, meitene šaubījusies, vai tik tiešām visas šīs procedūras ir nepieciešamas: "Bet tad mamma kļuva sarūgtināta un sāka ar mani manipulēt, lai tiktu pie līdzjūtības un mīlestības." Džipsijas jaunība esot bijusi kā "amerikāņu kalniņi", kas vijušies ar padevības un sacelšanās mirkļiem. "Pazemības brīžos bija patiešām labi un kopā darījām daudzas jautras lietas. Skatījāmies filmas, devāmies uz zoodārzu. Bet, kad kļuvu dumpīgāka un slimības apšaubīju, tad situācija un vide bija patiešām toksiska," tā Džipsija raksturo abu sieviešu savstarpējās attiecības.


Tagad Džipsija ir precējusies un vēlas turpināt dzīvi kopā ar jauno vīru Raienu Skotu Andersonu Luiziānā un izdevumā "People" jūsmo: "Esmu gatava brīvībai!" Un šajā jaunajā brīvībā viņa no noziedznieces un upura ir pārtapusi par slavenību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!