Foto: Jānis Vīksna
Cēsu “Fonoklubā” 13. janvāra naktī skatuvi pārņēma muzikāli radošas izpausmes, lai atzīmētu Nekvalitatīvās mūzikas nakts 15. gadadienu. Paralēli septiņiem muzikālajiem priekšnesumiem vakara gaitā tika aizvadīta arī klātienes epizode pazīstamajam podkāstam “Bize vaļā”, steidz ziņot "Fonokluba" pārstāvji.

Nekvalitatīvās mūzikas nakts ir viens no pazīstamākajiem “Fono” rīkotajiem tematiskajiem vakariem, kura saknes rodamas 2008. gadā. Kļūstot par ikgadēju tradīciju, tas pulcē mūziķus un mūzikas mīļotājus, kuri ar krietnu devu pašironijas realizē savas slēptākās muzikālās fantāzijas. Paralēli pieredzējušiem māksliniekiem uz “Fonokluba” skatuves kāpj arī ļaudis, kuri citos apstākļos to nesadūšotos darīt.

Šogad mākslinieku sarakstu veidoja tādi dziesminieki kā Zaķis, Edža Niknais un Reinis Grautiņš, kā arī grupas: “Aptiekas bēru ansamblis”, “Sems un Prērijas Kaucēji”, “Seksuālie fanātiķi” un “Vētra kunga prātā”.

Tāpat pirms koncertiem sanākušos izklaidēja pazīstamā podkāsta “Bize vaļā” autori, kuriem šī bija vienīgā izbraukuma epizode pēc izpārdotā šova koncertzālē “Palladium”.

Starp tuvākajiem izziņotajiem “Fono” koncertiem ir repera Skuteļa koncerts 16. februārī, bet 19. janvārī Cēsīs viesosies grupas “PND” un “All Day Long”, kā arī dīdžeji Kalvis Amantovs un Kārlis Zariņš.

Lai arī pirmie "Fono" rīkotie pasākumi norisinājās jau pašā divtūkstošo gadu sākumā, "Fonoklubs" tika dibināts 2007. gadā, kad tas atradās Cēsu kultūras nama telpās. Gadu vēlāk tas no jauna tika atvērts pašreizējā adresē. "Fono" organizēto pasākumu sarakstā atrodas mūzikas un sporta festivāls "Fonofest" (2005 - 2012), festivāls "Fono Cēsis", lielkoncerts "Fono Rīga", Ukrainas atbalsta pasākums "Roks pret okupāciju" un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!