Foto: Privātais arhīvs/@SaharaReporters/X

Spēka mitriķis Arnolds Švarcenegers trešdien ticis aizturēts Minhenes lidostā, jo Vācijā bija ieceļojis, aizmirstot deklarēt dārgu pulksteni, ziņo CNN. Tiks uzsākts kriminālprocess saistībā ar nodokļu nomaksu, paziņojusi Minhenes muitas preses dienests.

"Viņš nedeklarēja preci, kas tikusi ievesta no valsts, kas atrodas ārpus Eiropas Savienības, lai paliktu Eiropas Savienībā. Šis process attiecas uz visiem," argumentē muitas pārstāvis Tomass Meisters.

Runa ir par Šveices luksusa zīmola "Audemars Piguet" rokaspulksteni, kas pieder Švarcenegeram. To viņš veda uz labdarības izsoli Austrijā. Aktieris pats ir Austrijas pilsonis. Saskaņā ar viņam pietuvināta cilvēka teikto CNN, aktierim nemaz nebija lūgts aizpildīt deklarācijas veidlapu.

Bijušais Kalifornijas gubernators Minhenes lidostā ticis aizturēts uz trim stundām, bet pēc tam palaists vaļā. "Viņš sadarbojās ik uz soļa. Tas viss atgādināja situāciju komēdiju, no tā sanāktu smieklīga filma par policistiem," izteicās aktiera pārstāvis.

Muitas telpās aktieris piekritis samaksāt visus vajadzīgos nodokļus par ievesto preci, taču veselu stundu neesot darbojies kredītkaršu aparāts. Tālab Švarcenegers vests uz banku, kur savukārt atklājies, ka izmaksas automātā nepietiek banknošu, banka tika slēgta. Visbeidzot muitnieki dabūjuši citu kredītkaršu iekārtu, kas bijusi darba kārtībā, un aktieris varēja norēķināties.

Vācu medijs "Bild" raksta, ka Švarcenegers sodīts ar 35 000 eiro – summā ietilpst gan nodokļi, gan sods par pulksteņa nedeklarēšanu. Starp citu, konkrētais laikrādis redzams arī vienā no aktiera slavenākajiem darbiem – filmā "Terminators 3".
Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!