Foto: Freepik
Vai, ejot garām zooveikala skatlogam, esat kādreiz domājuši par to, kā dzīvo tas mazais un neaizsargātais dzīvnieciņš stikla otrā pusē? Cik bieži papagaiļus izlaiž palidot, un vai šinšillu ēdienkartē ir iekļauti visi nepieciešamie vitamīni un minerālvielu piedevas? Vai mājdzīvnieku veikalu īpašnieki un darbinieki pilda savus pienākumus un, pats galvenais, ievēro standartus? Un kāds ar to sakars Dzīvnieku aizsardzības likumam?

Diena, kad viss mainījās

Līdz pagājušā gada decembrim es īpaši nepievērsu uzmanību dzīvnieku audzēšanai un turēšanai. Redzēju, kādos apstākļos dzīvo grauzēji un mazie putni, taču neiedziļinājos viņu mītnes pareizas ierīkošanas detaļās, par to man nebija intereses.

Dažas dienas pirms Ziemassvētkiem manā ģimenē uzradās mazs, pūkains brīnumiņš – pundurtrusītis. Dzīvnieks tika iegādāts pie audzētāja. Es aiz laimes biju septītajās debesīs, kad pirmo reizi ieraudzīju dzīvnieciņu. Taču telpa, kurā trusis atradās, lika vēlēties ko labāku... Tā bija neliela istaba, pilna ar būriem. Labajā pusē bija būri ar trušiem, žurkām un kāmjiem, kreisajā – ar papagaiļiem. Tur bija metāla būri ar žagariem un plastmasas apmalēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!