Gardēžu festivāls Siguldā  - 3
Foto: Ginta Zīverte

20. janvārī Livonijas ordeņa Sigulda pilī tika aizvadīts lielākais Siguldas gastronomijas festivāls "Ziemas garšu svinēšana". Teju 6000 cilvēku bija sapulcējušies izbaudīt skaisto dienu – viņi nogaršoja Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotās maltītes.

Šogad ziemas izaicinājums notika jau sesto reizi, tajā zvaigzni – bieti – savās ēdienkartēs iekļāva astoņi atzītākie reģiona restorāni: "Entresol", "Ferma", "Kungu Rija", "Mālpils muižas restorāns", "Hotel Sigulda" restorāns, gastrogrilbārs "Kokos", "Mr. Biskvīts" un "Bīriņu pils restorāns".

Restorānu piedāvājums priecēja apmeklētāju garšu kārpiņas ar aizraujošiem garšu salikumiem un izdomas bagātiem ēdieniem. Uzkodās varēja baudīt lašmaizītes ar mārrutku krēmu un dzērveņu kandžu, kā arī silto ziemas pīrāgu izlasi ar visdažādākajiem pildījumiem. Bija plašs zupu piedāvājums un neizpalika vēdera prieki arī tiem, kam garšo jūras veltes. Padomāts tika arī par veģetāriešiem, piedāvājot dažādus gardus ēdienus, kuros galveno lomu spēlē dārzeņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!