Tā kā vasara jau kārtīgi iesilusi, un gaiss karst ne tikai ārā, bet smacīgs kļuvis arī dzīvojamajās telpās, var rasties uzmācīga vēlme tik spēcīgi atvēsināties, ka jālien gandrīz vai ledusskapī. Šajā gadījumā labāka izvēle gan būs gaisa kondicionieris – tad atvēsināties varēs visā mājā. Gaisa kondicionēšanas sistēmas ir dažādas, bet kā izvēlēties savām vēlmēm un arī maciņam atbilstošāko? Vai vienmēr būs nepieciešami lieli remontdarbi, lai sistēmu ierīkotu?

Uzņēmuma "Vivax" pārstāvji skaidro, ka pastāv divas gaisa kondicionieru sistēmas – "split" un "multi-split". Sienas "split" sistēmas ir ar vienu iekšējo un vienu ārējo bloku. Tas nozīmē, ka viena iekārtas daļa tiks izvietota ēkas ārpusē uz sienas, taču otra iekšā, arī pie sienas. "Split" sistēmas kondicionierus būs vieglāk uzstādīt, jo nepieciešams tikai viens mazs caurums sienā. Dažos gadījumos, lai tos uzstādītu, nepieciešama arī būvvaldes atļauja.

Savā pieredzē dalās Gusts, kurš savā dzīvoklī ierīkojis divas sistēmas (gan "split", gan "multi-split") stāsta. "Tehnoloģija nav lēta un tās izmantojums ne pats biežākais, bet dažkārt aktīvās saules posmos jumta stāva dzīvoklī ar ēkas ne tām biezākajām sienām veidojas klimats, kurā eksistēšana prasa piepūli." Viņš ierīkojis kondicionieri tādēļ, lai nebūtu jāmokās karstumā un, tā kā darbs bieži ir attālināti, mājā jāspēj arī pastrādāt. "Jābūt telpai, kur galva strādā un sviedri nelīst."

Viņa dzīvoklis esot paliels, gan ar terasi, gan balkonu. Būvvaldes atļaujas un iesniegumi šoreiz viņam nebija nepieciešami, jo ārējo kondicioniera daļu (kompresoru) varēja ērti novietot terases vai balkona stūrī, tādā veidā netraucējot ēkas estētiskajam skatam. "Tas ir tā pat, kā es turētu savu spaini vai kasti uz balkona. Tas nemaina kopēju izskatu, un nekādas saskaņošanas nebija nepieciešamas. No ielas neredzama lokācija."

Bez "split" un "multi-split" sistēmām iespējams uzstādīt arī mobilos kondicionierus. Tie būs maciņam draudzīgāki, pārvietojami, tātad nebūs nepieciešami arī nekādi remontdarbi, taču arī tiem ir savi trūkumi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!