Foto: Vida Press

Šona "Didija" Kombsa aizstāvju komanda iesniegusi jau trešo lūgumu par pirmstiesas atbrīvošanu, vēsta "Page Six" un "People". Didija juristi apelējuši par iepriekš noraidītajām prasībām un lūguši, lai viņš tiktu nekavējoties atbrīvots apmaiņā pret atbilstošiem drošības nosacījumiem.

17. septembrī pirmo reizi tiesnesis atteica Kombsu atbrīvot apmaiņā pret drošības naudu. Viņa aizstāvju komanda ātri vien iesniedza apelāciju un jau nākamajā dienā, 18. septembrī, atgriezās tiesā. Arī tad tiesnesis noraidīja Didija atbrīvošanu pret drošības naudu. Prokurori bažījās, ka Kombss varētu bēgt, ietekmēt lieciniekus vai citādi traucētu lietai, tādēļ pirmie divi lūgumi tika noraidīti.

Taču nu otrdien, 8. oktobrī, Kombsa advokāts Aleksandrs Šapiro iesniedzis pieteikumu ASV apelācijas tiesā. Tajā tiek apstrīdēts Ņujorkas dienvidu apgabaltiesas lēmums: atteikt Kombsa atbrīvošanu, apmaiņā pret drošības naudu un nosacījumiem.

"People" vēsta, ka iesniegtajā dokumentā, ko tabloīdam izdevies arī iegūt, rakstīts, ka, Kombss "līdz tiesas laikam netika atbrīvots, lai gan viņš piedāvāja ievērot nosacījumus, kuri novērstu jebkādu iespējamu bēgšanu vai apdraudējumu, ko viņš varētu radīt." Vēl tajā teikts, ka tiesa, noraidot piedāvāto drošības naudu, pārkāpusi drošības naudas reformas likumu. Saskaņā ar to, brīvībai jābūt normai, taču apcietinājumam bez plānotas tiesas vai pirms tiesas jābūt rūpīgam izņēmumam.

"Kombsa kungs uzskatāms par nevainīgu. Viņš devās uz Ņujorku, lai padotos, jo zināja, ka tiks apsūdzēts," rakstīts dokumentā. Tiek apgalvots, ka Didijs demonstrējis – ka stāsies pretī apsūdzībām, nevis bēgs to dēļ. Kombsa juristu komanda lūgusi nekavējoties atbrīvot viņu klientu pret atbilstošiem drošības līdzekļiem.

"New York Post" vēsta, ka Kombss esot bijis gatavs samaksāt pat 50 miljonus ASV dolāru lielu drošības naudu, piedāvājot savu 48 miljonus dolāru vērto Maiami savrupmāju, kā arī mātes māju.

Kombss tiesnešiem esot teicis, ka ir gatavs nēsāt GPS uzraudzības ierīci un ierobežot savu pārvietošanos starp Ņujorku un Maiami, pat pārdošot savu privāto lidmašīnu. Kombsa juristi ierobežojošajos nosacījumos bija ietvēruši mājas arestu ar GPS uzraudzības ierīci, liegumu piekļūt internetam vai tālruņa sakariem, uzraudzību 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā, aizliegumu apmeklēt sievietes, izņemot ģimeni un bērnu mātes, kā arī iknedēļas narkotiku pārbaudes.

16. septembrī Šons "Didijs" Kombss tika aizturēts par apsūdzībām cilvēku tirdzniecībā un vardarbībā, naudas izspiešanā un transportēšanā, lai nodarbotos ar prostitūciju. Viņš šobrīd atrodas Bruklinas Metropolitēna aizturēšanas centrā.

Didija krimināllietas centrā ir "freak offs" jeb seksa priekšnesumi. Didijs izmantojis savu slavu un atpazīstamību, lai iebiedētu un piespiestu sievietes pievienoties tā saucamajiem "freak offs" jeb seksa priekšnesumiem, kuri arī tikuši ierakstīti bez video redzamo cilvēku atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!