Fоtо: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Daniels Putniņš ir viens no LGBTQ kopienas skaļi runājošajiem puišiem – piedzimis kā meitene, tagad viņš ir vīrietis. Raidījumā "Par TO pašu" viņš atklāj, kādā veidā dzimuma maiņas operācijā transpersonas tiek pie vīrišķā lepnuma jeb dzimumlocekļa. Daniels pats gan vēl līdz šādai operācijai nav ticis. Pilns raidījums "Piedzimt citādam" skatāms "Delfi" satura abonentiem.

To, ka viņam patīk meitenes, Daniels saprata 13 gadu vecumā. Pamazām viņš arī ieguva pārliecību, ka ir transpersona. Īsi pēc 18 gadu vecuma viņš sāka strādāt ārzemēs, lai nopelnītu līdzekļus dzimuma maiņas operācijai Latvijai. Šis process ir garš un dažkārt arī mokošs, – par problēmām, kas sagaida transpersonas, Daniels un otrs viesis Vincents raidījumā runā plaši. Šī joma nav sakārtota, jo "transpersonas Latvijā neeksistē", domā abi puiši. Tomēr no visām Baltijas valstīm tieši Latvijā dzimuma maiņu varot veikt visātrāk, citviet šis process ritot vēl ilgāk nekā pie mums.

Danielam pagaidām vēl ir sievietei raksturīgās ķermeniskās pazīmes, taču nākotnē viņš cer to mainīt. Patlaban hormonu terapijas iespaidā puisis jau ir acīmredzami maskulīns un piederīgs vīriešu pasaulei – viņam ir zema balss, izteiksmīgs žoklis un citas vīrieša pazīmes. "Sabiedrībā kopumā čaļiem ir vieglāka dzīve, jo mēs dzīvojam patriarhātā," raidījumā atklāj viņš.

Daniels grasās veikt "augšas operāciju" jeb dubulto mastektomiju. Krūtīm tad varēs teikt ardievas. Bet kā ar dzimumlocekli? Kur to dabūs? Medicīna ir tiktāl attīstījusies, ka ādu dzimumolceklim ņem no paša cilvēka rokas, un galarezultātā tam ir arī jutība.

Kā tas notiek, skaties video fragmentā!

Pilns raidījums "Piedzimt citādam" noskatāms "Delfi" satura abonentiem.

Raidījumu klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !