Foto: DELFI

Raidījumā "Par TO pašu" spriežam par mūsdienās tik aktuālo izvēli - nodoties "bērnkopībai" vai tomēr savai karjerai. Renāte Iskanderova izvēlējusies ģimeni, un 33 gadu vecumā viņai ir četri bērni. Viņasprāt, sievietēm dabiski ir ielikts mātes instinkts un, ja to nejūt, iemesli jāmeklē psihoterapeita kabinetā. Pilns raidījums "Mūsdienu trends - dzīve bez bērniem" noskatāms "Delfi" satura abonentiem.

Četru bērnu māmiņa Renāte uzskata, ka bērni nāk no vīrieša, sievietes un Dieva. Viņasprāt, Dievs arī parūpēsies par finansēm. Renātes bērni staigā firmas botās, kas nav pašu pirktas, visu sarūpējis Dievs. Šī Renātes atziņa gan nedaudz samulsina otru raidījuma viešņu, karjeras konsultanti Vinetu Bērziņu.

Renāte pati nāk no 11 bērnu ģimenes. Saime nav bijusi turīga, tomēr nekad nav bijis tā, ka mājās nebūtu ēdamā. Tas sievietei devis pārliecību, ka par katru dvēselīti parūpēsies augstākie spēki. Renāte uzskata, ka jebkurš cilvēks jebkurā darbavietā ir aizvietojams, taču sieviete kā mamma mājās – ne. Bērni un rūpes par ģimeni piešķir viņas eksistencei sevišķu vērtību, un Renāte īpaši nealkst atgriezties darba tirgū, lai tādējādi būtu noderīga Latvijas ekonomikai. Viņa ieguvusi piecas izglītības, tomēr nav piederīga nevienai profesijai.

Tiesa, daudzbērnu māmiņa uzsver: lai varētu ar prieku baudīt ģimenes dzīvi, ir jābūt atbalstošam partnerim. Atbalstu, palīdzību, atbildības uzņemšanos kā būtisku sauc arī Imants Parādnieks, kurš "Par TO pašu" studijā analizē okupācijas perioda ietekmi uz šo sfēru, proti, Latvijas vīriešiem būtu jāmācās uzņemties atbildību gan par saviem bērniem, gan savu bērnu mammām. Latvijā ar to ir lielas problēmas, atzīmē karjeras lēdija Ilze Auzere.

Raidījums "Par TO pašu" pilnā garumā skatāms "Delfi" satura abonentiem šeit.

Epizodi klausies arī "Apple" un "Spotify" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!