Fоtо: Privātais arhīvs

2023. gada pavasarī digitālā mārketinga speciāliste, aģentūras "BlueWhite" dibinātāja, biznesa brokastu un sieviešu retrīta pasākumu rīkotāja Alina Lisiņa nolēma ar meitām pārcelties no Latvijas uz Kanāriju salām. Viņas stāstu "Rus.Delfi" izlasīja vairāki desmiti tūkstošu lietotāju. Pagājis gads, un mēs runājam par to, vai Alinas cerības piepildījušās. Bet varbūt gribas atgriezties?

Uzņēmēja, veiksmīgu cilvēku kopienas veidotāja Alina šķita pēdējais izbraukšanas kandidāts. Nav nekāds brīnums, ka viņas atvadu sveiciens "Facebok", kurā Alina paziņoja par pārcelšanos, izraisīja pamatīgu komentāru gūzmu. Katrs otrais rakstīja, ka "jau ir aizbraucis" vai "sēž uz koferiem", vai "nopietni apdomā".

"Delfi Plus" šonedēļ aprit pieci gadi!

Mēs svinam kopā ar mūsu stāstu varoņiem, kas pēdējo piecu gadu laikā uzlādējuši mūsu auditoriju ar stāstiem – uzrunājošiem, iedvesmojošiem un skaudriem. Intervija turpinājumā ir daļa no šīs rakstu sērijas.

Tobrīd Alina neminēja, vai aizbrauc pavisam vai tikai uz laiku. "Es pat nerunāju par ekonomisko krīzi, par šausmīgajiem ceļiem, par pārtikas un komunālo pakalpojumu cenu pieaugumu, kas pielīdzināms kaut kādai Somijai..." pirms gada skaidroja Alina. "Es runāju par atmosfēru, par sajūtām, kad ej pa pilsētu un šķiet, ka tā ir izmirusi. Kad runā ar cilvēkiem un visi plāno aizbraukt, kad saproti, ka tavi krievu bērni, lai kādā valodā te mācītos, būs šeit nevēlami."

Galvenais pārmetums izskanēja radikālo politiķu virzienā – abās pusēs –, kas "šūpo laivu": "Vieni mīl Putinu, citi aktīvi nīst Putinu. Gan vieni, gan otri rada toksisku atmosfēru. Tā vietā, lai kopā risinātu ekonomiskās problēmas, valsts visos līmeņos ir aizņemta ar pretošanos radikāli noskaņotiem cilvēkiem. Esmu no tā nogurusi, nevēlos, lai mani bērni augtu šādā toksiskā vidē. Man galvenais mērķis dzīvē ir brīvība, un šobrīd, neraugoties uz bailēm, es jūtu, ka realizēju to pilnā mērā."

Vai Alinas cerības attaisnojušās? Vai viņa ieguvusi to, pēc kā tiecās? Kā dzīvot svešā zemē? Par to visu runājam gadu pēc mūsu pirmās sarunas, kurai Alina izbrīvēja laiku, gaidot savu reisu Parīzes lidostā.

Pagājis gads, vai nenožēlo tolaik pieņemto emocionālo lēmumu?

Protams, nē! Uz salas ir silti, ērti un labi.

Vai bija nepieciešams aklimatizēties – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē?

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !