Foto: DELFI

Leilas (vārds mainīts, 27 gadi) jaunības gadu partneris iedzina viņu slazdā. Uz sievietes vārda paņēma vairākus kredītus. Pēc abu šķiršanās 2020. gadā Leila lāpīja gan salauzto sirdi, gan kredītsaistības. Strādāja trīs darbos, bet naudas tik un tā nepietika. Ieraudzīja vietnē "Facebook" sludinājumu – par bildēšanos kailai var nopelnīt 200 eiro. Pieteicās. Fotogrāfs teicis, ka bildes pārdos ārzemju žurnāliem. Aptuveni mēnesi pēc fotosesijas Leila sociālajos medijos sāka saņemt ziņas no svešiniekiem. Vīrieši pazemojošā veidā aicināja pārgulēt, sievietes – sauca par palaistuvi. Leilas bildes bija pieejamas katram, kam nebija slinkums interneta meklētājā ierakstīt viņas vārdu.

Šis raksts ir daļa no rakstu sērijas "Rūgtais kailfoto", kurā pētām erotisko fotosesiju aizkulises. Tajā iepazīsimies ar stāstiem par sievietēm, kuras erotiska rakstura kadros nonākušas, to nevēloties, pētīsim fotogrāfu robežas un ētiku, kā arī pievērsīsimies jautājumam par erotisku materiālu pārpublicēšanu un tam, vai iespējams izvairīties no situācijas, kad jaunības dienu foto sievieti "vajā" arī daudzus gadus pēc tam. Par to, kāpēc to darām un kā sevi pasargāt, dodoties uz juteklisku fotosesiju, vari lasīt šeit.

Naudas dēļ

Pirms fotosesijas Leilai bija jādodas uz modeļu atlases konkursu kādā Rīgas dzīvoklī. Konkursu izturējusi, sieviete kopumā bildējās divas reizes. Fotografējās kaila un erotiskās pozās. Nopelnīja aptuveni 280 eiro. "Tā bija vismaz kāda nauda. Man tā ļoti noderēja," viņa nosaka. Pirms bildēšanās fotogrāfs Leilai stāstīja, ka bildes iepirks kāda privāta kompānija ārzemēs. Bildes drukāšot ārzemju žurnālos. Par sadarbību abas puses noslēdza arī līgumu angļu valodā, kas ir "Delfi" rīcībā. Leila parakstījās par to, ka uzņemtās fotogrāfijas nonāks "HLP Gen" rokās un ka modelei nekādas tiesības pār uzņemtajiem materiāliem nepaliek. Parakstījās vēl par to, ka atļauj izmantot uzņemtos materiālus arī tiem, kas ir saistīti ar "HLP Gen". 

Pagāja mēnesis pēc pēdējās fotosesijas, un Leila savā privātajā "Instagram" profilā sāka saņemt svešu un mazāk svešu cilvēku ziņas. Vēstījums atšķīrās atkarībā no rakstītāja dzimuma, ievēroja Leila. "(Vīrieši rakstīja): "Cik maksās, lai pārgulētu?" Sievietes rakstīja, kāda mauka esmu. Tas man bija šoks," viņa stāsta. Šādas ziņas Leila sāka saņemt pēc tam, kad vietnē, kurā pārpublicē pornogrāfiska rakstura bildes, ievēroja Leilas kailbildes. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!