Foto: Privātais arhīvs

Ļoti daudz dzirdēts par sievietēm, kas pēc došanās bērnu kopšanas atvaļinājumā mainījušas karjeru un izveidojušas savu biznesu. Ances un Raivja Eikenu gadījumā atvaļinājumā devās tētis. Tā meitas Noras nākšana pasaulē pavēra iespēju uzsākt kaut ko savu – audzēt sēnes un izveidot uzņēmumu "NORA SPORA".

Kā uzsākt savu biznesu? Vai to var arī "latvietis parastais"? Kā tas izdevās Ancei un Raivim? Ko mācīties no viņu pieredzes? Par to rakstā!

Ance ir māksliniece, kas 2023. gada pavasarī saņēma Purvīša balvu par personālizstādi "Dievs Tēvs Debesīs" mākslas telpā "Brīvība". Sarunas laikā viņa neslēpj, ka mākslinieka profesija nozīmē, ka ienākumi nav stabili, arī uz sociālajām garantijām paļauties nevar, tāpēc pieņemts lēmums, ka bērna kopšanas atvaļinājumā dosies Raivis. Viņa profesija saistīta ar projektu vadību. Viņa darbavieta ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Pašlaik abu ikdiena aizrit laukos, rūpējoties par meitu Noru un audzējot sēnes. Viņi ražo sēņu audzēšanas komplektus, kas ļauj ikvienam mājās tikt pie svaigām austersēnēm, gļotainās zvīņenes un pašu lepnumu – ežu dižadatenes. Katrs komplekts ļaus novākt vairākas ražas, ar ko pietiks vakariņām diviem cilvēkiem. Raivis stāsta, ka micēliju pēc tam var pārstādīt, piemēram siltumnīcā, un arī tur iegūt sēņu ražu. Ance piebilst, ka arī viņi paši tā dara, un tad laukos nav jāsatraucas, kā atbildēt uz jautājumu "ko ēdīsim vakariņas?"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!