Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

"Instagram" gailenes kā indikatori, neparastā latviete "Zilga", Ziemassvētki septembrī, vīns bez dvēseles, mūsu neticība un pasaules atzinība – vīndara dzīvi un darbu par garlaicīgu nenosauksi.

Mani katrreiz intervijās patīkami pārsteidz, kā vīndari ar entuziasmu un prieku atkal un atkal ir gatavi stāstīt par savu darbu. Un allaž ar aizrautību, pat par notikumiem, kas tajā brīdī liek izmisumā matus plēst un vēlēties mest visu pie malas. Tādi brīži gadās un daudz biežāk, nekā mums šķiet, jo tikai no malas vīna pasaule izskatās snobiska, varbūt kādam pārāk izsmalcināta un sarežģīta. Nepieejama un nesaprotama. Stop! Nekā tamlīdzīga! "Ja gribi atzinību, nevari būt dīvains, tev ir jābūt saprotamam. Un tikai tad, ja pierādi, ka vari radīt kaut ko saprotamu, ir vieta kaut kam interesantam un dīvainākam. Tā ir galvenā mācība, kas nākusi pa šiem gadiem," saka Mārtiņš Barkāns, vīna darītavas "Abavas dārzi" saimnieks.

Ar Mārtiņu esam pazīstami jau sen, kopš strādājām nacionālajā ziņu aģentūrā LETA. Neslēpšu, liels bija mans pārsteigums, uzzinot, ka Mārtiņš pievērsies... vīnkopībai. Ir gadījies viņu intervēt arī šīs darbības sākumposmā, kad aktuāls bija romantiskais stāsts par pašu ideju, kas dzima Toskānā, tad sekoja ziņas par to, ka viņa vīns izvēlēts prezidentu galdiem. Šoreiz sarunas iemesls ir prestižā "Decanter" medaļa, ko pirmoreiz ieguvis vīns no Baltijas reģiona.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!