Foto: Publicitātes foto

Četrus gadus vecais Jēkabs mazajā ķerrā stumj sienu vai ābolus saviem ģimenes dzīvnieciņiem. Deviņus gadus vecā Karlīna ielūkojas trušu aplokā un steidz papildināt dzeramā ūdens trauciņus, gadu vecais Artis uz galda ripina pašaudzētus tomātus, bet radu meitene – 12 gadus vecā Adrija – steidz meklēt siena dakšu, jo jenots savandījis savu migu. Un viss notiek bez pieaugušo norādēm! Tāda izskatās laimīga bērnība, uzskata Silvars Dumpis, kurš pats audzis laukos un jau mazotnē lasījis salmos vistu olas un gājis kūtī. Arī mamma Līga lopiņus labi zina no mazām dienām.

Šī ir Dumpju ģimene no Pļaviņu novada Vietalvas. Viņi visi rūpējas par dažādiem dzīvniekiem, tostarp putniem, mini zoo "Karlīnas". Šis ir stāsts par ģimeniskām vērtībām – darba tikuma audzināšanu, dabas un cilvēka, un zvēru dzīves ritējumu, par mākslu dzīvot un sadzīvot lielā saimē.

Mūsu saruna norit "Zoom" platformā agrā rīta stundā: tētis ir piecēlis arī meitenes, kuras ikdienā tomēr mostas nedaudz vēlāk, lai pabaudītu vasaras brīvlaiku. Visi sasēduši pie lielā saimes galda, lai pastāstītu, kā viņiem klājas laukos un kāds ir ģimenes stāsts par mini zoo izveidi. Tāda mērķa nevienam nemaz nav bijis, toties tagad šī vieta apkārtnē ir ļoti iecienīta.

Kā viens trusītis izraisīja lavīnas efektu

Kad Karlīnai bija aptuveni gadiņš, ģimene iegādājās trusi – lai bērns redz rūpes par dzīvnieku, lai ir, ko pamīļot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!