Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Gribēja spēlēt hokeju, bet vecāku ietekmē iestājās mūzikas skolā – sitamo instrumentu klasē, tomēr mamma gribējusi, lai dēls spēlē kādu inteliģentāku mūzikas instrumentu, un mazais Jānis pārgāja uz klavierspēli. Tās viņš spēlē un rada savu mūziku līdz šodienai, tāpat kā dzied solo kopš piecu gadu vecuma, kad par solistu tika iecelts Talsu bērnu diksilendā "Sprīdīši", dziedot par saulīti, kurai ir pārāk gari mati, tāpēc jāapgriež. Tas ir viņš – rītdienas jubilārs Jānis Stībelis, kurš šogad svinēs 49. dzimšanas dienu. Apaļā jubileja nākamgad, bet Jāni itin nemaz nesatraucot cipari, kas saistās ar pases datiem. Viņš jūtoties mūžam jauns, gluži kā Latgales zilie lini.

Jānis Stībelis un viņa mūziķu komanda ielūdz uz koncertprogrammu "Smaidot":

  • 13. oktobrī VEF Kultūras pilī, Rīgā;

  • 18. oktobrī teātra namā "Jūras vārti", Ventspilī;

  • 1. novembrī Krustpils Kultūras centrā, Jēkabpilī;

  • 15. novembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis", Cēsīs.

Par tiem liniem – tas ir Jāņa citāts. Pats gan bērnību pavadījis Talsos un tur tagad arīdzan bieži rosās dzimtas īpašumā. Mūziķim šoruden gaidāmi četri koncerti dažādās Latvijas pilsētās, un īsu brīdi pirms viņa dzimšanas dienas tiekamies kādā saulainā dienā Kronvalda parkā, Rīgā, lai parunātu par to, kā viņš izjūt laiku – kopš bezrūpīgās bērnības līdz šodienai, kad pats ir tēvs trim dēliem, vīrs savai sievai un dēls mammai, kurai bieži zvana un kura allaž ar visu ir apmierināta –, par mūziku un pasaules uztveri kopumā.

Oktobrī un novembrī tev gaidāmi četri koncerti – ar nosaukumu "Smaidot". Saprotu, ka albums iznācis jau pērn.

Jā, albums tika ierakstīts pagājušā gada nogalē. Bija prezentācija, un acīmredzot bija jāpaiet laikam, lai programma tiktu apspēlēta pasākumos, un tagad esam visas dziesmas labi saspēlējuši, lai tās skanētu koncertā. Bet, kad viens nedarbs ir beigts, jau nākamais tiek steigts – un nu jau atkal ir sakrājušās jaunas dziesmas, kas klajā nāks nākamgad. Šī rudens koncertprogramma būs interesanta ar to, ka tajā izskanēs arī nekad vēl nedzirdētas dziesmas.

Mūzika ir tava vienīgā nodarbe?

Izņemot mūziku, ne ar ko citu nenodarbojos. Mūsdienās tas ir plašāks jēdziens. Man ir firmiņa, kas organizē koncertus, kas izdod mūziku, ir noteiktas blakustiesības, autortiesības, pats producēju un rakstu mūziku. Varbūt kādam citam uzrakstu kādu dziesmu. Plus laiks jāvelta ģimenes lietām. Vēl drusciņ ar vienu kāju esmu īpašnieks tēvzemei, muižnieks, var teikt. Mums Talsos ir ap 12 hektāru mežs, kas ir jāapsaimnieko, veca saimniecība ar lielu ābeļdārzu. Tur vienmēr ir, ko darīt.

Neesi domājis pārcelties no Pierīgas un Rīgas dzīves uz savu muižiņu?

Rīgā jau tā taciņa ir iestaigāta, viss blakus – studija, bērniem skolas. No Talsiem būtu sarežģītāk organizēt dzīvi. Talsi man ļoti patīk, mana dzimtā pilsēta taču, un kas to zina, kā būs nākotnē. Zeme ir, vecā elektrolīnija bija nopuvusi, tā tagad bija jāatjauno. Nav garlaicīgi. Un gandarījums, ka ir, ko darīt. Te uzreiz mani trīs čaļi noder. Visi kopā varam talkot.

Ko jums visiem kopā patīk darīt?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!