Mūziķis Normunds Jakušonoks jaunākajā raidījuma "Par TO pašu" epizodē nekautrējas azartspēļu atkarību saukt par "hobiju", turklāt vēl aizvien neuzskata sevi par mirušu priekš spēlēm. Reiz uz spēļu zālēm devies pa pāriem, lai otrs īstajā brīdī, pirms viss pazaudēts, nospiestu "stop" pogu. Viņaprāt, azartspēļu spēlēšana ir bagāto cilvēku lieta, nabagiem tur vietas neesot.

Normunds par šo tēmu runā visai brīvi: "Manā uztverē tas ir hobijs. Tā ir bagāto cilvēku lieta. Dievs nemīl, ka nabagi trako..." Mūziķis uzskata, ka, ja nav atvēlēta nauda tam, tad ņemt no sava ģimenes budžeta, ir absurdi. Runājot par to, Jakušonoks izstāsta veco labo anekdoti: "Atnāk tētis mājās, saka – oj, mīļie bērni, man algu samazināja par 100 eiro. Nu tagad tu mazāk dzersi un mazāk uz spēļu zālēm dosies? Nē, jūs mazāk ēdīsiet!" Tādi cilvēki, viņaprāt, esot jāpārmāca.

Savukārt par savu pieredzi, spēlējot azartspēles, mūziķis izsakās šādi: "Stāvēja blakus cilvēciņš, kas nospieda vajadzīgajā momentā pogu, es pēc tam devu viņam pa galvu, bet beigās savācu visu to piķi, visus tos tūkstošus un aizgāju prom."

Izrādās, spēļu zālēs arī esot savstarpējā spēlētāju cunfte, kas savā starpā "tusējas". "Man bija taksists, kurš aizveda līdz bankomātam, kad beidzās nauda. Nospieda vajadzīgā momentā pogu. Kad viņš nenospieda pogu, tad bija sūdi, tad visu pazaudēju atkal..." Protams, gadījies arī pazaudēt daudz lielākas naudas summas nekā sākotnēji bija plānots. Piemēram, tiešsaistes azartspēļu vietnē Jakušonokam gadījies nospēlēt pat 10 tūkstošus eiro, kā dēļ atkarība viņam arī beigusies.

Par kontroli, kad turpināt vai tomēr apstāties spēļu zālē, Jakušonoks ir pārliecināts, ka vienmēr jau cilvēkam galu galā šķiet, ka viņš visu spēj kontrolēt. "Kas to šķietamību vēl pastiprina? Tas ir alkohols. Jo atkarības, kad nāk, tad nāk," uzskata mūziķis, papildinot, ka, viņaprāt, atkarības gēns ir iekšā katrā cilvēkā.

Šoreiz raidījumā "Par TO pašu" runājam ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kuru dzīves tika postītas graujošās azartspēļu atkarības dēļ. Bet nu, par laimi, varam teikt – no atkarības viņi visi veiksmīgi ir izsprukuši. Raidījumā politologs Andis Kudors stāsta par savu atkarību no azartspēlēm, kas vilkusies padsmit gadu garumā, kā arī Pēteris Upelnieks par to, kā var atkarību pārvarēt, pievēršoties citai atkarībai – Dievam. Savukārt Kaspars Dvinskis stāsta par savu pieredzi spēlējot pokeru. Bet psiholoģijas speciāliste papildina stāstus ar profesionālu skatījumu.

Pilns raidījums "Kļūt bagātam vai bankrotēt? Par azartspēļu postu" noskatāms "Delfi" satura abonentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!