Ar apzīmējumu "Instagram modele" mūsdienās rotājas daudzas soctīklu lietotājas, tomēr viņu dzīve, darbs un pienākumi nav tādi kā profesionālēm. Lai gan pēdējos gados modes industrija paplašina vecuma, svara, ādas krāsas spektru, realitātē tomēr tāpat bieži vien redzam kalsnus bērnus. Šoreiz raidījumā "Par TO pašu" ar vairāk un mazāk "aktīvi" strādājošām profesionālajām modelēm spriežam, vai modeles darbs, kur lielā mērā būtiski ir vizuālie dotumi, ceļ pašapziņu vai tomēr ir toksisks?

Skaidrs, ka arī aiz katras profesionāles slēpjas atšķirīgs karjeras stāsts un pieredze. Šoreiz "Par TO pašu" ciemos sievišķīgā lielo izmēru modele, tagad arī modes zīmola saimniece – Tatjana Mackeviča. Tā kā "plus size" modeles Latvijā nav daudz, Tatjanai Mackevičai patīk teikt, ka visi ceļi ved pie viņas. Smejoties viņa saka: "Esmu monopoliste!". Tāpat ar saviem stāstiem dalās modele, pasākumu un raidījumu vadītāja Māra Sleja, aizvien modele un grāmatvede Madara Mālmane, kā arī gados jaunā latviešu modele Emīlija Agate Palina, kas šobrīd strādā un dzīvo Taivānā.

Māra Sleja norāda, ka tagad, izmācoties par intimitātes koordinatoru (kas filmās veido seksa ainas), viņa sapratusi, ka tas, ko viņa kā modele piedzīvojusi, ir visai nepareizi: "Ir vienalga, ko dara ar manu ķermeni. Pilnīgi nepārtraukta "es" robežu neievērošana..." Madara piekrīt, ka tas kaut kādā ziņā sievieti notrulina: "Man nav nekādu problēmu neviena cilvēka priekšā izģērbties, kas ir drausmīgi. Bet tāds ir šis darbs, tev ir jāpārģērbjas 100 reizes dienā. Tu nevari to darīt tualetē. Laiks ir nauda!"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!