Foto: Privātais arhīvs

Diānai Priedei, kas lūdza palīdzību līdzcilvēkiem, lai savāktu līdzekļus mugurkaula operācijai, pēc "Delfi" publikācijas piektdien, 27.septembrī, nepilnas diennakts lakā cilvēki saziedoja nepieciešamo summu – 18 tūkstošus eiro. Pašlaik Diāna gatavojas operācijai, kas, iespējams, notiks jau oktobrī. Protams, viņai pirms tās būs nepieciešamas atkārtota konsultācija, kas jau ieplānota tuvākajās nedēļās.

"Es pat paraudāt nevaru," par savu stāvokli intervijā ar "Delfi" sacīja Diāna. Viņa diennakts laikā no sievietes, kas regulāri dienā nostaigāja pat 20 000 soļu, kļuva par invalīdi, kam grūtības sagādā ne tikai pārvietošanās un sevis aprūpēšana, bet arī runāšana. Straujā veselības pasliktināšanās notikusi pēc osteopāta veiktas manipulācijas. Konkrēto speciālistu sievietei apmeklēt ieteica cits ārsts. Visu interviju lasi šeit.

Foto: Privātais arhīvs

Diānai mugurkaula operācijai, lai atgūtu iespēju dzīvot pilnvērtīgāk un pašai sevi aprūpēt, bija nepieciešami 18 000 eiro. Tā kā pašai līdzekļu šādai operācijai sievietei nav, viņa vērsās "Ziedot.lv" pēc palīdzības. Jūnija sākumā uzsāka ziedojumu vākšanu, bet bija izdevies savākt nedaudz vairāk par 6000 eiro. Pēc "Delfi" publikācijas līdzcilvēku atbalsts pieaudzis, un 2. oktobrī ziedojumu vākšana Diānai pārtraukta, jo savākti jau vairāk nekā 19 tūkstoši eiro (vairāk informācijas šeit), vajadzīgā summa bija saziedota jau 27. septembra vakarā.

Sieviete sarakstē ar "Delfi" neslēpj savu prieku un pateicību līdzcilvēkiem: "Piektdien vakarā redzēju visu summu, gulēju un raudāju no pateicības laipnajiem cilvēkiem." Viņa gan piebilst, ka centusies neraudāt, jo veselības stāvoklis to neatļauj. "Uzreiz tirpst un raustās seja un galva," viņa paskaidro. Diānai ļoti daudz nozīmē iespēja veikt nepieciešamo operāciju. Viņa piebilst, ka nolēmusi, – varēs izraudāties no prieka un pateicības tad, kad operācija būs aizvadīta.

Diāna jau ir sazinājusies ar ārstiem un vienojusies par vēl vienu konsultāciju ar speciālistiem un interesējusies par iespējamiem operācijas laikiem – ja neradīsies nekādas aizķeršanās, to, iespējams, veiks jau oktobrī. Sieviete gan neslēpj bažas par to, ka operācijas izmaksas pēdējo trīs mēnešu laikā varētu būt augušas, bet precīzāka informācija viņai būs pieejama pēc konsultācijas oktobra vidū. Līdz tam Diānai jāievēro mierīgs režīms un jāatpūšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!